Redactie
Redactie Stuff 22 mrt 2016

Apple presenteert: 4-inch iPhone, kleinere iPad Pro en veel updates

Hoewel er een constant gesproken wordt over de techfabrikant uit Cupertino, luistert een groot deel van de wereld toch mee zodra Apple nieuwe producten de wereld in slingert. Onze vrienden van WANT.nl zaten gisterenavond om stipt 18.00 op het puntje van hun stoel om verslag te doen van het event. Dit zijn de hoogtepunten.

4-inch iPhone

Allereerst de iPhone SE. De telefoon heeft hetzelfde maatje als de iPhone 5s en komt daarmee de liefhebbers van een kleinere smartphone tegemoet. Onder de motorkap heeft-ie daarentegen dezelfde specificaties als de iPhone 6s. Denk aan een indrukwekkende A9 chip en een A9 motion processor. Met de camera van de iPhone SE zit het ook wel snor, Apple heeft ‘m namelijk van een 12MP iSight camera met focus pixels voorzien. Quanta costa? 489 euro voor de 16-gigabyte versie en 589 euro voor de 64-gigabyte variant. In Nederland kun je het toestel vanaf 29 maart bestellen. De levering is begin april. Meer info, hier!

9.7-inch iPad Pro

De 12.9-inch iPad Pro heeft pas een half jaar geleden het levenslicht gezien, maar blijkbaar was het al tijd voor een nieuw familielid: de 9.7-inch iPad Pro. Aan de buitenkant mag dit kereltje dan kleiner zijn dan z’n grote broer, zijn karakter is er niet minder pittig door. Achter het 9.7-inch retina display (2048 x 1536 pixels) schuilt een A9X chip, de snelste chip die Apple kan leveren. Deze chip levert betere grafische prestaties dan de Xbox 360. Vooral cool: een camera die video’s schiet in 4K. Prijs? De 9.7-inch iPad Pro is vanaf 24 maart te bestellen en zal in vier kleuren worden geleverd: space grey, zilver, goud en roségoud. De prijzen vallen niet mee. Voor de 32 gigabyte versie betaal je 689 euro, voor de 128 gigabyte versie 869 euro en voor de nieuwe 256 gigabyte versie leg je 1049 euro neer. Meer info, klik hier.

Updates

Volgens CEO Tim Cook verwisselt een derde van de Apple Watch-gebruikers weleens het bandje. Om op de groeiende vraag in te spelen lanceert de fabrikant een nieuwe collectie bandjes, zowel sportieve als lederen varianten. Goed nieuws: het horloge is iets goedkoper geworden. De Apple Watch Sport is vanaf 369 euro te koop.

De nieuwe Apple TV heeft een update gekregen waar Siri, de stembedieningsfunctie van Apple, een grotere rol in heeft gekregen. Zo is het vanaf nu mogelijk om films op te starten door Siri een vraag te stellen. Ook kun je gebruikersnamen en wachtwoorden invoeren door ze naar je tv te roepen. Best een coole functie, mocht het goed werken. De update is vanaf heden te downloaden.

Ook het besturingssysteem op de mobiele apparaten van Apple heeft een kleine update gekregen: iOS 9.3. Vooral tof: Night Shift. Dit is een functie die blootstelling aan blauw licht op je display vermindert zodat je beter slaapt. Verder heeft Apple de catalogus voor Health-apps onder handen genomen, kun je notities beschermen met een code of vingerafdruk en heeft CarPlay een nieuwe lik verf gekregen.

Verder zet Apple nog meer in op duurzaamheid. Zo worden alle datacentra van groene energie voorzien, zijn de productverpakkingen voor 99 procent van gerecycled materiaal gemaakt en biedt de fabrikant vanaf heden het Apple Renew programma aan. Samengevat kun je jouw oude iPhone inleveren zodat Tim Cook en consorten het apparaat milieuvriendelijk kunnen verwerken, zoals het filmpje hieronder toont.Een compleet overzicht van updates vind je op WANT.nl.

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Apple presenteert: 4-inch iPhone, kleinere iPad Pro en veel updates
Sluiten