Redactie
Redactie Stuff 21 mrt 2017

Apple presenteert toch een nieuwe iPad

Wereldwijd loopt de verkoop van tablets terug. Apple leek met de iPad Mini en de iPad Pro niet in te zetten op de massa, maar gebruikers met specifieke wensen (een kleinere tablet voor on the go, of een krachtiger exemplaar voor professionele toepassing) voorrang te geven. Niets is minder waar, want er is nu tóch een ‘gewone’ nieuwe iPad.

Kleine upgrade voor nieuwe iPad

Revolutionair is de nieuwe iPad niet: hij is ‘gewoon’ voorzien van de techniek volgens de laatste stand van zaken bij Apple. Dat betekent dat-ie is uitgerust met de 64 bit A9 chip, Touch ID en een verbeterd 9.7 inch Retina-scherm met nog betere helderheid. Apple belooft wederom een batterij die het bij normaal gebruik de hele dag volhoudt.

De goedkoopste iPad (die nu simpelweg weer ‘iPad’ genoemd wordt) is de 32 gb versie met WiFi. Deze kent een prijs van €409 (voorheen vanaf €429) en is vanaf 24 maart te bestellen.

Leuk nieuw foefje

Wij schreven al dat Apple werk wil maken van augmented reality. Een voorproefje daarvan is te zien in de nieuwe app ‘Clips’, die vanaf april gedownload kan worden voor de iPad en iPhones vanaf de 5s. Met Clips kun je eenvoudig foto’s en video’s voorzien van titels, animaties en gesproken commentaren en deze delen in de berichtenapp of op social media.

Reageer op artikel:
Apple presenteert toch een nieuwe iPad
Sluiten