Dit techbedrijf stootte Apple voor het eerst in 8 jaar van de troon

Enkele maanden geleden ging het Apple nog voor de wind en brak het bedrijf een bijzonder record. Het was namelijk voor het eerst dat een beursgenoteerd bedrijf de grens van één biljoen dollar doorbrak. Helaas liep de koers daarna hard terug. Inmiddels is een aandeel ongeveer een kwart minder waard en dat betekent dat het bedrijf achter de iPhone niet langer de nummer één is. Concurrent Microsoft was kortstondig het meest waardevolle techbedrijf ter wereld.

Dit wil trouwens niet zeggen dat Microsoft het zo lekker doet. Ook het bedrijf van Bill Gates werd in de afgelopen periode minder waard. De koers daalde in de laatste acht weken met zo’n 8%. Best pittig, maar in vergelijking met Apple valt het nog wel mee. Het was in ieder geval genoeg om voor even de eerste plek in het lijstje met meest waardevolle techbedrijven te claimen.

Reeks van acht jaar doorbroken

Lang kon Microsoft niet genieten van deze titel, want het was slechts een momentopname. Even stond Microsoft op 812,93 miljard en Apple op 812,60 miljard. Een klein verschil, maar Apple was voor het eerst in acht jaar even niet het meest waardevol. Toen de slotbel klonk, was Apple al weer opgeklommen naar 829 miljard. Microsoft bleef op 812 miljard staan. De orde was weer herstelt, maar een reeks van acht jaar lang de meest waardevolle was wel even doorbroken.

De reden dat Apple de laatste tijd flink heeft moeten inleveren heeft vooral te maken met de nieuwe iPhone. Toen bekend werd dat de verkoop van de nieuwe toestellen wel eens kon gaan tegenvallen, zakte de boel flink in. Microsoft daarentegen heeft de weg omhoog gevonden. Ondanks de kleine waardedaling van de laatste weken is het bedrijf goed bezig. Vooral de keuze om zich meer te richten op clouddiensten pakte goed uit.

Wie gaat deze race winnen? Apple of Microsoft

Dat de twee bedrijven nu zo dicht bij elkaar liggen, is toch wel opmerkelijk. Nog geen zes jaar geleden was Apple namelijk bijna drie keer zoveel waard als Microsoft. Dat gat hebben ze aardig dicht weten te trekken. Het is dan ook niet uitgesloten dat het bedrijf van Bill Gates in de toekomst opnieuw de maker van de iPhone voorbijstreeft. Of kan Apple met de volgende iPhone weer richting het biljoen gaan?

Gadgetmatch

Reageer op artikel:
Dit techbedrijf stootte Apple voor het eerst in 8 jaar van de troon
Sluiten