Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Stuff 18 maart 2020

Apple onthult de MacBook Air 2020 en nieuwe iPad Pro

Goed nieuws voor iedereen die toe is aan een nieuwe MacBook of iPad, want je hebt er vandaag twee interessante opties bijgekregen. Apple heeft namelijk zojuist bekendgemaakt dat de nieuwe MacBook Air 2020 nu beschikbaar is en dat de nieuwe versie van de iPad Pro binnenkort te koop is. Wij zetten voor je op een rij wat er nieuw is.

Laten we beginnen met de dunste laptop uit het assortiment van Apple: de MacBook Air. Afgelopen zomer kreeg deze laptop nog een kleiner upgrade, maar nu gaat Apple een stuk serieuzer te werk. Om te beginnen is er een nieuw toetsenbord. We nemen afscheid van het geplaagde vlindertoetsenbord (waar Taika Waititi zo’n hekel aan had) en verwelkomen het Magic Keyboard, die eerder ook al in de 16-inch MacBook Pro verscheen.

MacBook Air 2020 geeft je meer voor minder

Met dat nieuwe toetsenbord kun je nu nog meer gaan typen, want ook het geheugen heeft een flinke boost gekregen. Bij het vorige model kreeg je standaard 128 GB. Dat is nu verdubbeld naar 256 GB. Je krijgt niet alleen meer, maar ook voor minder euro’s. In Nederland kost de instapper 13-inch MacBook Air nu 1.199 euro. Dat is 50 euro minder dan zijn voorganger en dan krijg je dus ook nog eens twee keer zo veel opslag.

MacBook Air 2020 2
De MacBook Air 2020. (Afbeelding: Apple)

Verder is de MacBook Air 2020 voor het eerst uitgerust met een quad-core processor. Deze bevat ook een Iris Plus GPU en die belooft een verbetering van 80% in grafische prestaties. Daarnaast heeft de nieuwe MacBook Air nu drie microfoons die volgens Apple zelf van studiokwaliteit zijn.

Prijs en verkrijgbaarheid Apple MacBook Air 2020

De MacBook Air 2020 is per direct verkrijgbaar en heeft een vanaf-prijs van € 1.199,- Daarvoor krijg je een 1,1‑GHz quad‑core Intel Core i3-processor, 256GB opslag, een Intel Iris Plus grafische chip, een Magic Keyboard, een Touch ID-sensor en twee Thunderbolt 3-poorten.

  • € 1.199: 1,1 GHz dual-core Intel Core i3 (3,2 GHz Turbo Boost), 8 GB LPDDR4X-geheugen op 3.733 MHz, 256 GB SSD.
  • € 1.499: 1,1 GHz quad-core Intel Core i5 (3,5 GHz Turbo Boost), 8 GB LPDDR4X-geheugen op 3.733 MHz, 512 GB SSD

Nieuwe Apple iPad Pro en Magic Keyboard met trackpad

Naast de MacBook Pro 2020 heeft ook de iPad Pro een flinke upgrade gekregen. Zo is de nieuwe versie voorzien van een A12Z Bionic-chip en dat moet hem sneller gaan maken dan veel Windows-laptops. Daarnaast heeft de iPad Pro een nieuw camerasysteem gekregen met LiDAR-scanner. Deze scanner kan afstanden meten door te berekenen hoe lang licht nodig heeft om een ​​bepaald object te bereiken en terug te keren naar de bron.

iPad Pro Apple
De nieuwe iPad Pro met het Magic Keyboard. (Afbeelding: Apple)

Naast de verbeterde specificaties heeft Apple ook een nieuw toetsenbord onthuld: De Magic Keyboard voor iPad Pro. Deze laat je tablet zweven en heeft toetsen met verlichting. Een andere toevoeging waar men al lang op aan het wachten was, is een trackpad. Helaas is het nieuwe toetsenbord pas vanaf mei beschikbaar.

Prijs en verkrijgbaarheid Apple iPad Pro

De nieuwe iPad Pro is al vanaf 25 maart verkrijgbaar en komt in twee formaten. De 11-inch versie kost je 899 euro en voor de 12,9-inch variant moet je 1.119 euro aftikken. Wil je daar straks ook het nieuwe toetsenbord bij? Dan moet je nog dieper in de buidel tasten. Deze kost namelijk 349 euro voor de 11-inch versie of 399 euro voor de 12-inch variant.

Reageer op artikel:
Apple onthult de MacBook Air 2020 en nieuwe iPad Pro
Sluiten