Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 21 juni 2019

YouTuber gebruikt Apple’s nieuwe Mac Pro als… kaasrasp

De nieuwe Mac Pro is een indrukwekkend stukje hardware, met specificaties waar je U tegen zegt. Het design mag er ook zijn. De nieuwe computer van Apple doet denken aan een kaasrasp. Dat klinkt als een belediging, maar op de een of andere manier is het in het geval van de Mac Pro een compliment.

Apple Mac Pro als kaasrasp

Het internet zou het internet niet zijn als er niet een YouTuber zou zijn die met die vergelijking aan de haal gaat. Maak kennis met Winston Moy, een creatieveling die de vergelijking met de kaasrasp niet los kon laten. Hij trok zijn labjas aan en besloot voor de wetenschap een levensvraag te beantwoorden: hoe effectief is de Mac Pro als kaasrasp?

Spoiler-alert: totaal niet effectief. Moy maakte een replica van de behuizing van de Mac Pro. Oftewel, het gedeelte met de cirkelvormige gaten die zo aan een rasp doen denken. Dat ze totaal niet effectief zijn als kaasrasp, is teleurstellend doch volstrekt logisch.

Ze zijn immers ontworpen om te ventileren, niet om zo scherp mogelijk te zijn. Dat zou vele bebloede handen van onwetende gebruikers opleveren. Ondanks die teleurstellende conclusie raden we je toch aan om even de video van Winston Moy te checken.

Machining Apple’s Mac Pro Grille on a CNC

Since no one outside of Cupertino has yet to lay hands on the Mac Pro, I figured I’d try to recreate that instantly recognizable texture of the Mac Pro on the Shapeoko. Out of aluminum, of course… Er. ALUMINIUM, sorry.

Tijdens zijn experiment viel het hem namelijk op hoe lastig het is om zo’n design van de band te doen laten rollen. Het is een stukje engineering van de bovenste plank, zoals de YouTuber concludeert.

Maar goed, voor het smeren van je lunch zul je toch echt zelf een kaasschaaf of rasp moeten aanschaffen. Ach, als je een Mac Pro kunt betalen, dan zal een rasp ook wel te doen zijn…

Over Apple gesproken: check ook dit artikel, waarin we je meenemen door de geschiedenis van de techgigant. Is Steve Jobs echt een briljante visionair die altijd gelijk had?

Reageer op artikel:
YouTuber gebruikt Apple’s nieuwe Mac Pro als… kaasrasp
Sluiten