admin
admin Stuff 19/03/2019

Apple kondigt onverwachts gloednieuwe iPad Air en Mini aan

Ondanks het feit dat er volgende week (25 maart) pas een Apple-event gehouden wordt gehouden, komt de producent nu al met twee onthulling. De nieuwe 10.5-inch iPad Air en vijfde generatie iPad Mini zien het daglicht.

Apple kondigt iPad Air en iPad Mini aan

Apple heeft vandaag, hals over kop, twee nieuwe tablet onthuld. De producent uit Cupertino komt met de nieuwe 10.5-inch iPad en de vijfde generatie iPad Mini. De twee modellen worden aangeboden als mid-range alternatieven voor het instapmodel dat vorig jaar het daglicht zag. Daarbij vervangen ze  de 10.5-inch iPad Pro in een lagere prijsklasse.

De twee iPad modellen zijn voorzien van Apple’s A12 Bionic processor, wat vooral voor de iPad Mini een flinke stap vooruit is. De iPad Air, welke in de plaats komt voor de 10.5-inch iPad Pro, biedt deze processor in plaats van de A10X Fusion chip. Daarbij zijn ook de schermranden aanzienlijk smaller geworden dan de 10.5 Pro.

Nieuwe functies

Echter moeten we niet denken dat de iPad Air hetzelfde is als de Pro, maar dan met een andere naam. Zo verliest deze tablet de 12Hz ProMotion feature van de Pro, maar worden de P3 wide color en True Tone features wel behouden. Ook verliest het twee speakers, wat betekent dat we er nu nog twee overhouden.

De nieuwe modellen worden overigens niet voorzien van de nieuwste technologieën. Zo beschikken ze allbei nog over een Home-knop, Touch ID en kleinere displays met lagere resoluties. Ze beschikken beiden over een enkele selfiecamera en zijn op te laden via de Lightning Port. Geen USB-C dus voor deze tablets. Daarbij zijn ook Animoji en Memoji features niet beschikbaar. Verder zullen de meeste iPad accessoires gewoon werken.

Met de komst van deze iPads zien we de 10.5-inch iPad Pro verdwijnen. De 10.5-inch iPad Air krijgt een prijskaartje van 499 dollar. Het prijskaartje van de iPad Mini toont 399 dollar.

 

Reageer op artikel:
Apple kondigt onverwachts gloednieuwe iPad Air en Mini aan
Sluiten