Pim Jansen
Pim Jansen Stuff 4 april 2019

Gelekt: de eerste details rondom de nieuwe iPhones van Apple liggen op straat

Met de komst van talloze nieuwe smartphones zou je bijna denken dat een smartphone per definitie groot dient te zijn. Een echt compact alternatief is er eigenlijk niet en ook de nieuwe iPhone modellen zijn behoorlijk groot. Toch komt daar verandering in als we de geruchten mogen geloven. De opvolger van de Apple iPhone SE zou in 2020 mogelijk voor een ommekeer kunnen zorgen.

Terwijl de nieuwe iPhone modellen goed en wel in de schappen liggen en de consument de toestellen omarmt, werkt Apple gestaag aan een nieuw model iPhone. Digitimes, een toonaangevend medium met goede contacten in de telecomindustrie, doorbreekt de stilte. In hun laatste publicatie krijgen we langzaamaan een idee wat ons te wachten staat.

De Apple iPhone toestellen van 2020

DigiTimes laat weten dat de iPhone in 2020 een behoorlijke verandering zal ondergaan. Zo nemen we afscheid van de 4-inch iPhone SE en komt er een 5.4-inch iPhone voor in de plaats terug. Dat is opvallend omdat de huidige iPhone XS al een scherm heeft van 5.8-inch.

Het formaat van de opvolger van de iPhone SE is volgens DigiTimes niet het enige wat onder handen is genomen. Apple zou in 2020 volledig overstappen op OLED. Op dit moment heeft de iPhone XR nog een LCD-scherm waardoor het toestel “redelijk goedkoop” is. Ook bestaan er plannen om in 2020 drie nieuwe iPhone toestellen te introduceren. Het zou dan mogelijk gaan om een serie iPhones met een afmeting van 5.42 inch naast modellen van 6.06-inch en 6.67-inch.

Voor de productie van de eerder gemelde OLED-displays zou Apple zich wenden tot hun vaste leverancier Samsung. Het gerucht echter dat ook LG bij de productie van de nieuwe displays betrokken zal zijn.

Voorlopig zijn het nog geruchten

Hoe mooi de verhalen ook zijn, voorlopig zijn het alleen maar geruchten. Apple gaat uiteraard niks bevestigen, noch ontkennen. Voor het zover is kan er nog veel wijzigen en kunnen we alleen maar hopen dat er een kern van waarheid in de geruchtenstroom zit.

Ondertussen kijken we al wel reikhalzend uit naar de lancering van de nieuwe iPhone modellen in 2019. De details die we tot nu toe kennen wijzen er op dat Apple zich heeft laten inspireren door de Samsung Galaxy S10.

Lees ook: is de streamingdienst van Tim Cook en bedreiging voor Netflix?

Want

Reageer op artikel:
Gelekt: de eerste details rondom de nieuwe iPhones van Apple liggen op straat
Sluiten