Mark Hofman
Mark Hofman Stuff 18 januari 2019

Apple iPhone 11 komt mogelijk met beest van een batterij

In de afgelopen maanden zijn we bijna doodgegooid met geruchten, leaks en renders van de nieuwe Samsung Galaxy S10. Maar waar dit toestel bijna haar opwachting maakt (20 februari) is concurrent Apple ook al druk bezig maar haar nieuwe smartphone. De nieuwe iPhone 11 zal dit jaar gaan verschijnen en de geruchten rondom het toestel beginnen ook in steeds grotere getale op te dagen. 

Apple komt dit jaar zonder enige twijfel met een nieuw variant van haar smartphone. De iPhone 11, zoals we het toestel nu even noemen, was tot vorige week nog een groot geheim. Ondanks het feit dat we nu nog steeds niet heel veel weten, komt er wel steeds meer aan het licht. Zo hebben we het eerste conceptdesign al gezien en krijgen we ook steeds meer te horen over de interne specificaties. Zo weten we door een verslag van Weibo dat de komende iPhone 11, zomaar eens voorzien zou kunnen zijn van een beest van een batterij.

Beest van een batterij voor iPhone 11

De meest recente line-up aan iPhones heeft het niet zo lekker gedaan als Apple misschien zou verwachten. De verkoopcijfers vallen tegen waardoor de productie en omzetverwachting naar beneden gehaald moesten worden. Maar waar we die informatie nog aan het verwerken zijn, beginnen de eerste geruchten rondom de iPhone 11 de wandelgangen al te vullen. Eerder zagen we een eerste render van het toestel, welke gevolgd werd door een conceptvideo. Inmiddels zijn we aardig wat informatie rijker door een nieuw verslag van Wiebo, welke vertaald is door 9to5Mac. Mogen we dit verslag geloven, dan komen er flink wat upgrades voor de aankomende iPhone.

Apple’s nieuwe iPhone 11 ondergaat redelijk wat veranderingen. Zo krijgen we een gloednieuw display in het toestel met een hogere verversingssnelheid (90-120HZ), een triple-camerasysteem en een grote upgrade voor de batterij. Volgens nieuwe informatie krijgen we te maken met een 4000mAh batterij, wat zo’n 1500mAh meer is dan de huidige iPhones. Een batterij die sneller op te laden is met Wireless Charging aangezien dit tot 15W mogelijk gaat worden. Kortom: langer doen met je accu en minder lang wachten tot deze volledig geladen is. Hoe lekker is dat?

Verbeterde notch?

Ondanks het feit dat Apple als een van de eerste premium merken aan de haal ging met de notch, loopt het op dat gebied pittig achter op de markt. De iPhone is voorzien van de grootste, lompste en meest aanwezige notch die er in een smartphone te vinden is. Kans dat de producent hier met de nieuwe iPhone wat aan gaat doen, is niet perse groot. Toch komt dit wel naar buiten in het verslag. Volgens Weibo zal Apple de notch een aanzienlijk stuk kleiner maken en wapent de producent hem met een 10 megapixel selfiecamera.

Apple iphone XI 2019

Het is nog erg vroeg om deze informatie te achterhalen, waardoor we dus niet weten welke gegevens van Weibo nou precies juist zijn. Maar gezien de timing en de bron, is een flinke korrel zout wel op zijn plaats. Apple lanceert, naar verwachting, haar nieuw iPhone in september dit jaar.

Reageer op artikel:
Apple iPhone 11 komt mogelijk met beest van een batterij
Sluiten