Pim Jansen
Pim Jansen Life 17/01/2019

Drugsdealer stuurt per ongeluk halve kilo crystal meth naar Apple Store

Als medewerker van een Apple-winkel kun je van alles aantreffen in de post. Naast de reguliere zendingen van nieuwe bestellingen, tref je ook allerlei andere zaken aan. Van telefoons die gerepareerd moeten worden tot lange brieven vol klachten of juist complimenten. Wat je wellicht niet verwacht is een zending zeer verslavende drugs, oftewel, crystal meth.

Verkeerd adres met grote gevolgen

Enige tijd geleden ontdekte een medewerker van de Grand Central Apple-winkel in New York een onbekend pakket dat aan de winkel was geadresseerd. Onderzoek door de autoriteiten volgde en het bleek de zeer verslavende drug crystal meth te zijn. In het onderzoek wat volgde heeft de Special Narcotics-aanklager van New York een man in staat van beschuldiging gesteld voor het versturen van de illegale substantie naar de Apple-winkel. Volgens de verklaring van de divisie is Richard Dean Desain beschuldigd van meerdere misdrijven waaronder samenzwering, het bezit van een verboden substantie en de handel in verdovende middelen.

Netwerk dat drugs per post verzend

De aanklagers beweren dat Desain, een 32-jarige inwoner van Los Angeles, deel uitmaakte van een crimineel netwerk. Dit netwerk zou drugs door het hele land naar de oostkust hebben verzonden. Het bewuste pakket is op 7 juli aangekomen in de Apple Store in New York City en de medewerker die het heeft geopend, heeft het onmiddellijk aan de NYPD gemeld. Het pakket, zo zegt de politie, werd gelabeld als verzonden door “Dean Desain” van “Dean’s List.”

De eigenaar komt het pakket zelf ophalen bij Apple

Blijkbaar is er bij de verzending iets goed mis gegaan. Het toeval wil nu dat iemand een poging heeft ondernomen om het pakket weer op de juiste plek van bestemming te krijgen. Geheel niets vermoedend verscheen de bewuste Desain in de Apple Store om het pakket op te halen. Je raadt het al: de politie stond hem doodleuk op te wachten en arresteerde de verdachte. Toeval of niet, bij zijn arrestatie bleek Desain nog meer crystal meth op zak te hebben. Niet zo heel erg slim dus.

Groot onderzoek

Desain maakt nu deel uit van een breder onderzoek door dezelfde misdaadafdeling. In het nu negen maanden durende onderzoek hebben de autoriteiten talloze sms-berichten onderschept die een aardig beeld geven van de gehele operatie.

Afgelopen maandag is de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris in Manhattan om de volledige lijst aan beschuldigingen aan te horen. Desain pleitte niet schuldig te zijn en wordt voorlopig vastgehouden. Blijkbaar gingen de zaken toch niet zo goed. Ondanks een eis tot het betalen van borg van 100.000 dollar zit Desain nog steeds vast.

Gizmodo

Reageer op artikel:
Drugsdealer stuurt per ongeluk halve kilo crystal meth naar Apple Store
Sluiten