Redactie
Redactie Life 9 jan 2019

Apple-CEO Tim Cook krijgt astronomische bonus (en reageert op tegenvallend kwartaal)

Ondanks een flinke daling in de cijfers en een waarschuwing van CEO Tim Cook aan de aandeelhouders van Apple, heeft de topman toch een behoorlijke bonus opgestreken. Zo heeft hij het afgelopen jaar afgesloten met een recordbonus van twaalf miljoen dollar.

Daar houdt het niet op. Zijn jaarsalaris is drie miljoen dollar en heeft hij recht op een aandelenpakket van 121 miljoen dollar en nog eens 682.000 dollar aan overige voordelen. Volgens recente berekeningen verdient hij 33.000 dollar per dag. Zijn totale vermogen wordt geschat op 785 miljoen. Toch niet verkeerd geboerd, die Cook.

Marktwaarde Apple gestegen boven een biljoen

De Apple-topman kreeg de bonus onder meer omdat het bedrijf de marktwaarde van duizend miljard, oftewel een biljoen, oftewel 1.000.000.000.000 had overtroffen. Die bonus kan er dus wel vanaf en om die tegenvallende omzetcijfers in het laatste kwartaal hoeven we ons niet heel veel zorgen te maken.

Dat vindt Tim Cook zelf overigens ook. In een interview met CNBC zei hij dat de markt te emotioneel op het bericht reageerde en dat Apple er – zeker op langer termijn – gezonder dan ooit voorstaat. Hoge bomen vangen nou eenmaal veel wind. Betekent dit ook dat de overdreven dure iPhones toch niet goedkoper gaan worden?

Reageer op artikel:
Apple-CEO Tim Cook krijgt astronomische bonus (en reageert op tegenvallend kwartaal)
Sluiten