Redactie
Redactie Cars 5 december 2016

Apple bevestigt plannen voor zelfrijdende auto

Er wordt al een tijdje gespeculeerd dat Apple aan een zelfrijdende auto werkt, die geruchten zijn nu officieel bevestigd door de techfabrikant. ‘We zijn behoorlijk aan het investeren in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie en automatisering’, aldus Steve Kenner – de waakhond over de kwaliteit van Apple’s producten. 

‘We hopen de ontwikkeling overigens in meerdere sectoren toe te passen, waaronder de transport-sector.’ Verder zijn er geen details vrijgegeven, dus het is onduidelijk of de tech-grootheid een eigen auto wil uitbrengen of alleen de technologie wil leveren aan andere autofabrikanten. Naar verluidt is er duizend man met het project in de weer.

Met innovaties de wereld veranderen

Hoewel het nog wel een behoorlijke tijd kan duren voor we massaal in autonome auto’s rijden, hebben de Amerikaanse en Engelse overheden openlijk bevestigd dat ze de technologie steunen. Niet als laatste vanwege de enorme economische impuls die de ontwikkeling kan veroorzaken.

Apple is niet de enige die druk in de weer is met zelfrijdende auto’s. Ook Google, Ford, Uber en natuurlijk Tesla steken niet onder stoelen of banken dat ze voor in de klas zitten zodra het om autonome auto’s gaat.

Reageer op artikel:
Apple bevestigt plannen voor zelfrijdende auto
Sluiten