Pim Jansen
Pim Jansen Stuff 19 jan 2019

Nieuwe hints wijzen erop dat de Apple AirPower in aankomst is

In 2017 kwam Apple met de mededeling dat de Apple AirPower het levenslicht zou gaan zien. Dat was goed nieuws, je had dan geen draden meer nodig op je Apple apparaten zoals de iPhone op te laden. Gewoon een matje en opladen maar. Het probleem was echter dat het ding nooit op de markt verscheen. Jammer voor de fans destijds, maar nu lijkt het er dan toch eindelijk van te komen dat de AirPower wel gelanceerd gaat worden.

Apple AirPower

Een enthousiaste Tim Cook kondigde in 2017 de komst van de AirPower aan. Het ding zou begin 2018 leverbaar zijn en dus keken de Apple-diehards er reikhalzend naar uit. Maar wat er ook uit de hoge hoed van Apple getoverd werd, een AirPower zat er niet bij.

Inmiddels zijn we aanbeland in 2019 en nu schijnt het er toch van te komen. Althans, als we de geruchtenmachine mogen geloven. Wat we wel zeker weten is dat er ernstige productieproblemen zijn geweest. Zo zouden de spoelen die nodig zijn voor het apparaat, oververhitting in de hand werken. Niet echt functioneel en dus zag de AirPower in 2018 nog niet het levenslicht. De Apple embryo was nog niet levensvatbaar. Apple was met de aankondiging dus iets te enthousiast.

Nieuwe hints

Ondanks de tegenslagen blijkt dat Apple niet stil heeft gezeten. De laatste geruchten vertellen ons in ieder geval dat men in China bezig is met de productie van de oplaadmat. Nu is het altijd onverstandig om je te baseren op slechts één gerucht. Dus zijn andere aanwijzingen net zo belangrijk.

In een onlangs opgedoken producthandleiding voor een Smart Battery Case, wordt opeens melding gemaakt van de Apple AirPower. Dat is geen vergissing, maar een bewuste keuze. Dat is natuurlijk mooi nieuws, maar inmiddels is er al wel weer ingegrepen.

Nadat de handleiding werd ontdekt, werden de teksten snel aangepast en verdween de verwijzing naar de AirPower. Dat valt dus op. Zo is de verwijzing naar de Apple Airpower niet langer te zien op de Nederlandse website, de Maleisische website daarentegen vermeldt het accessoire nog wel.

Het blijven natuurlijk geruchten

Helaas is het niet na te gaan wanneer de teksten exact zijn geschreven. Het dus goed mogelijk dat het al wat gedateerde teksten bevat. Neem het dus nog niet heel serieus, maar het is goed mogelijk dat het wel degelijk een goede aanwijzing is dat de Apple AirPower er aan gaat komen.

Want

Reageer op artikel:
Nieuwe hints wijzen erop dat de Apple AirPower in aankomst is
Sluiten