Pim Jansen
Pim Jansen Stuff 26 april 2019

Gerucht: Apple werkt aan derde generatie AirPods met langverwachte functie

Als het om Apple producten gaat, blijven de geruchten komen. Ook nu weer weet het techbedrijf de aandacht op te eisen. Wat is er aan de hand? Slechts een paar weken na de lancering van de tweede generatie AirPods zou het bedrijf al ver gevorderd zijn met de ontwikkeling van de derde generatie. DigiTimes weet in ieder geval te melden dat Apple de productie van de nieuwe oortjes nog dit jaar wil opstarten. Het goede nieuws: de nieuwe generatie AirPods zou voorzien worden van Active Noise Cancelling.

Derde generatie AirPods

Het is een opmerkelijk gerucht temeer de huidige generatie AirPods nog zeer jong is. Aan de andere kant is de stap van Apple, mocht het gerucht kloppen, ook logisch zijn. Oordopjes met Active Noise Cancelling zijn erg in trek en Apple voelt zich daarom verplicht om te voldoen aan de vraag van de consument. De huidige tweede generatie beschikt nog niet over die feature, wel beschikt het over de ‘Hey Siri’ functie en is het mogelijk om de oordopjes draadloos op te laden. Door Active Noise Cancelling toe te voegen zou Apple in staat zijn om de reputatie van innovatief bedrijf te onderstrepen.

Het gerucht is afkomstig uit Aziatische bronnen die stellen dat Apple bezig is om toeleveranciers actief te benaderen voor de productie van de derde generatie AirPods. Hierbij wordt nadrukkelijk melding gemaakt van Active Noise Cancelling. Met deze techniek is het mogelijk om de omgevingsgeluiden ‘weg te filteren’ zodat de geluidsweergave optimaal is. Deze feature zien we vaak terug bij de grotere koptelefoons, bij de AirPods is deze feature nog niet aanwezig.

Apple ontkent noch bevestigt de geruchten

Apple hult zich zoals gebruikelijk in stilzwijgen, we houden dus nog even een slag om de arm. Het is immers ‘slechts’ een gerucht. Dat het verhaal nu al naar buiten komt, kort na de lancering van de tweede generatie AirPods, is verklaarbaar.

Ooit was het de bedoeling van Apple om de tweede generatie al eind 2018 in de winkels te hebben. Dit wordt bevestigd doordat de achterzijde van de doosjes het jaartal 2018 vermeld. De gedachte dat het bedrijf uit Cupertino jaarlijks een nieuwe versie van de Airpods uit wil brengen is dus niet zo heel gek. Of de derde generatie AirPods nu ook daadwerkelijk in 2019 al beschikbaar komt, is dus een groot vraagteken, maar niet geheel onmogelijk.

Want

Reageer op artikel:
Gerucht: Apple werkt aan derde generatie AirPods met langverwachte functie
Sluiten