Mark Hofman
Mark Hofman Stuff 3 december 2018

‘Apple AirPods 2 verschijnt volgend jaar in de winkels’

Ondanks het feit dat Apple AirPods een wat maf design meedragen, zijn ze bijzonder succesvol. De earbuds van Apple verkopen met de maand beter en volgens Ming-Chi Kuo, een betrouwbare analist, weet Apple dit jaar 28 miljoen units te verkopen. Echter blijft dit niet de enige informatie die hij deelt. Volgens Kuo liggen de gloednieuwe Apple AirPods 2 vanaf 2019 in de winkels. 

Apple AirPods 2 vanaf 2019 beschikbaar

In 2016 introduceerde Apple haar draadloze AirPods. Deze earbuds werden al snel vergeleken met het opzetstukje van een elektrische tandenborstel, maar wist toch goed te verkopen. Sterker nog: de populariteit lijkt met de maand te stijgen. Analist Ming-Chi Kuo, die een goede reputatie heeft op het gebied van dit soort voorspellingen, ziet zelfs een flinke mijlpaal voor 2018. Volgens hem weet Apple, voor het einde van het jaar, maar liefst 28 miljoen units te verkopen.

Gekleurde AirPods Colorware

Het eerste kwartaal van 2019 kan er overigens heel anders uitzien voor deze AirPods. Kuo heeft voorspeld dat Apple in dat kwartaal namelijk haar nieuwe AirPods 2 al in de winkels heeft liggen. Uiteraard zullen deze volledig gewapend zijn met een draadloze oplaadcase, welke ook van een aardige upgrade zou zijn voorzien. Hij zou voorzien zijn van hogere thermische eisen, krijgt een interne component update en is voorzien van betere scharnieren. Ondanks het feit dat veel mensen op het internet laten weten dat ze met smart op de case zitten te wachten, zal hij qua prijs wel stijgen. De productiekosten van deze nieuwe case liggen een stuk hoger.

Toch populair

De AirPods werden in 2016 een beetje lachwekkend ontvangen. Zoals gezegd waren veel mensen van mening dat ze iets weg hadden van tandenborstel opzetstukjes en dat de case eerder flosdraad met zich mee zou dragen, dan een draadloze oplader. Maar dat de AirPods steeds meer geaccepteerd worden is wel in de cijfers te zien. Volgens Kuo is de verwachting, mits de verkoop zo door blijft groeien, dat Apple in 2021 maar liefst 100 miljoen van de dingen verscheept. Ter vergelijking: in 2017 waren dat er 16 miljoen.

Oplader voor Airpods

Mocht Kuo gelijk hebben, kunnen we volgend jaar eindelijk rondlopen met de gloednieuwe AirPods. Maar wanneer ze, inclusief oplaadcase, precies verschijnen blijft nog een groot mysterie.

Reageer op artikel:
‘Apple AirPods 2 verschijnt volgend jaar in de winkels’
Sluiten