Helemaal klaar met Fortnite? Misschien is Apex Legends dan je nieuwe game

Fortnite is één van de populairste game van het afgelopen jaar. De game kent inmiddels tientallen miljoenen spelers wereld en de ontwikkelaar verdient bakken met geld doordat men in de game allemaal aankopen doet. En dan weet je dat er kapers op de kust zijn. Vorig jaar kreeg Call of Duty Black Ops 4 bijvoorbeeld zijn eigen Battle Royale-modus genaamd Blackout. En in Battlefield V moet zo’n modus ook nog geïntroduceerd worden. Als je echter iets gratis wilt proberen, dan is er nu Apex Legends.

Apex Legends is gelijk een succes

Apex Legends is gisteren aangekondigd en gelijk gelanceerd. Daardoor is de game nu speelbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Het is de nieuwe game van Respawn Entertainment, die je wellicht kent van de twee Titanfall-games die het heeft uitgebracht. Hoewel Apex Legends zich afspeelt in de wereld van Titanfall, moet de game los van de serie worden gezien. Zo zul je er bijvoorbeeld geen Titans in vinden, de grote Mechs waarmee je tijdelijk erg sterk was. De reden hiervoor is simpel: balans. Omdat Apex Legends een Battle Royale-game is, heb je maar één leven. Het zou vervelend zijn als die verspild wordt wanneer je oog in oog staat met een grote vijand.

Apex Legends | Gameplay Trailer | PS4

Conquer with character in Apex Legends, a free-to-play battle royale game where legendary challengers fight for glory, fame and fortune on the fringes of the Frontier. Choose from a roster of unique characters and experience the next evolution of battle royale. Play for free now on PS4: http://bit.ly/ApexLegends-PS4

Wel heeft de ontwikkelaar geprobeerd om de snelheid waar Titanfall bekend om staat in de game te verwerken. Op die manier verplaats je je snel in de wereld en is de actie zeer hoog. De game kent ten op zichte van Fortnite nog een aantal andere elementen. Zo speel je de game maximaal met zestig spelers en word je altijd in een squad van drie spelers geplaatst. Voordat je begint kun je kiezen uit één van de beschikbare classes, waarbij elke class zijn eigen voordeel heeft. Tot slot wil de ontiwkkelaar er voor zorgen dat je na je dood blijft zitten in de game. Wanneer je wordt afgeknald, blijft er een Token achter op je lichaam. Deze kan opgepakt worden door een teamgenoot en hij of zij kan deze brengen naar een respawn-plek waardoor je weer in de actie komt.

Apex Legends

De game is zoals gezegd nu beschikbaar en heeft inmiddels al één miljoen gebruikers.

Reageer op artikel:
Helemaal klaar met Fortnite? Misschien is Apex Legends dan je nieuwe game
Sluiten