Donald Glover werkt aan een 10-delige animatieserie over antiheld Deadpool

Iets meer dan een jaar geleden verscheen Ryan Reynolds voor de eerste keer op het witte doek als de grofgebekte Deadpool. Vanaf de eerste trailer groeide de fanschare van deze antiheld en het einde is nog lang niet in zicht. De film overtrof alle verwachting en een tweede deel kon niet lang uitblijven, maar daar blijft het niet bij. Deadpool gaat in 2018 namelijk ook zijn eigen animatieserie krijgen.

Aan het roer van dit project vinden we Donald Glover. Je kent deze acteur, schrijver, producer, regisseur, stand-up comedian, rapper, zanger, dj en songwriter waarschijnlijk beter als Troy uit de serie Community, onder zijn artiestennaam Childish Gambino of als de man die Lando Calrissian gaat spelen in de nieuwe Star Wars spin-off. De term ‘multitalent’ is in dit geval dus wel op zijn plaats.

Samen met zijn broer, Stephen, gaat Donald in opdracht van het televisienetwerk FXX aan de slag met de animatieserie. Het netwerk heeft, naar eigen zeggen, voor dit duo gekozen vanwege hun ervaring met series en hun gevoel voor humor. Iedereen die Donald Glover wel eens in actie heeft gezien, weet dat deze man een meer dan geschikte keuze is om deze geanimeerde actie-comedyserie voor volwassen tot een succes te maken.

Reageer op artikel:
Donald Glover werkt aan een 10-delige animatieserie over antiheld Deadpool
Sluiten