Redactie
Redactie Films & Series 26 nov 2020

Animaniacs-kijkers woedend na ongepaste Johnny Depp-grap

In de eerste paar dagen dat Animaniacs eindelijk beschikbaar is op Hulu, heeft Steven Spielbergs opdringerige animatieserie al aardig wat fans weten te vervreemden.

Net als het iconische programma uit de jaren negentig drijft ook deze zelfreflectieve reboot de spot met zowel bekende acteurs als regisseurs. Echter hadden de makers een van deze controversiële beroemdheden misschien maar beter met rust moeten laten.

Animaniacs gaan een stap te ver

De internationale ophef ontstond nadat een van de hoofdpersonages uit de serie een kort maar krachtige pitch presentatie gaf voor een film getiteld, Johnny 2: Telling Lies.

Deze presentatie ging gepaard met een kleine karikatuur die zonder twijfel de Fantastic Beasts en Pirates of the Caribbean-ster met een schaar in zijn rechterhand moest voorstellen.

Depp supporters trekken de grens

Velen zijn ervan overtuigd dat deze ernstige grap verwijst naar Depps ex-vrouw, Amber Heard, met wie de acteur lange tijd in een juridische veldslag verworteld zat.

Depp beweert onder andere dat zij per ongeluk een stukje van zijn vinger heeft afgehakt — een vordering waar, volgens bepaalde kijkers, de Animaniacs-schrijvers duidelijk hun vooroordelen over hebben.

Verschillende klachten

Aangezien Depp recentelijk van zijn rol als kwade tovenaar Gellert Grindelwald is verlost, vinden sommige fans het niet eerlijk dat Warner Bros. zijn gelijkenis blijft gebruiken, en zeker niet voor satirische doeleinden.

Anderen hebben een meer persoonlijke reden om boos te zijn. Amerikaanse Twitter-gebruiker Sam Johnson vindt het bijvoorbeeld zeer ongepast dat een populaire serie als Animaniacs zomaar een mogelijk slachtoffer van huiselijk geweld durft te beschuldigen van jokken.

Nieuwe verklaring

Sinds deze heibel begon zijn een aantal omstanders inmiddels van mening veranderd. YouTuber Andy Signore, een van de eerste online commentators die Warner Bros. aanviel, ziet de huidige situatie nu als een groot misverstand.

In een van zijn nieuwste video’s betoogd Signore dat de Animaniacs grap helemaal geen betrekking had tot Depps mysterieuze verwonding maar een kinderliedje over een liegende baby genaamd Johnny.

Beide interpretaties zijn mogelijk, wat betekent dat de discussie rondom Depps onschuld en Warner Bros.’ ongeschondenheid voorlopig niet zullen overwaaien.

Reageer op artikel:
Animaniacs-kijkers woedend na ongepaste Johnny Depp-grap
Sluiten