Redactie
Redactie Bikes 9 jun 2016

Angstaanjagend: POV snelste ronde ooit over The Isle of Man

Isle of Man is de onbetwiste koning der motorraces en coureur Joey Dunlop is hierin zo’n beetje God. Bijna twintig keer wist hij hier te zegevieren: zou er ooit iemand komen die sneller is dan hij? Jawel, zijn 27-jarige neefje Michael Dunlop die deze week voor het eerst in de geschiedenis een rondje Isle of Man onder de 17 minuten wist te klaren.

Om te beseffen hoe godsgruwelijk snel zijn ronde is, hoef je alleen maar naar de gemiddelde snelheid te kijken: 133.93 mijl per uur, dat is 214 kilometer per uur gemiddeld. Gemiddeld, ja: dus geen topsnelheid, maar gemiddeld genomen op het hele traject waarvan je lichaam schreeuwt dat je op veel plekken überhaupt niet harder moet rijden dan zo’n 80 kilometer per uur. Om het beeld nog wat duidelijker te krijgen: Max Verstappen won in zijn Red Bull formule 1 auto de Grand Prix van Spanje met een gemiddelde snelheid van 182.10 kilometer per uur. Dat is op een aangelegd, afgesloten circuit en niet eens op de smalle wegen van dit eiland.

[RELATED_ARTICLE article_id=”269255″]

Van de run is uiteraard een video gemaakt. Hier krijg je kippenvel van. Het is haast alsof je kijkt naar een versnelde opname, maar dit is the real deal. Het was dat Michael in het begin nog te maken kreeg met een “langzame” deelnemer, anders was zijn run nog sneller verlopen.

(Foto: Gettyimages / Ian Walton)

Reageer op artikel:
Angstaanjagend: POV snelste ronde ooit over The Isle of Man
Sluiten