Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 16 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom Angel Has Fallen dé blockbuster van deze zomer gaat worden

Vroeger was het in de zomer altijd een beetje komkommertijd voor de filmindustrie. Het kruit werd liever droog gehouden voor het najaar. Gelukkig is dat inmiddels wel anders en kunnen we ook in de zomermaanden volop genieten van absolute top films. Zo hebben we al een aantal blockbusters voorbij zien komen, maar het beste moet nog komen. Zo verschijnt op 22 augustus Angel has Fallen met Gerard Butler en Morgan Freeman.

Grote kans dat “Has Fallen” je bekend in de oren klinkt. Logisch, want Angel Has Fallen is het derde deel in de zogenaamde Fallen serie. Deze begon in 2013 met Olympus Has Fallen en drie jaar later verscheen het tweede deel: London Has Fallen. Het is nu 2019 en we zijn dus opnieuw drie jaar verder. Kortom, tijd voor Gerard Butler om opnieuw in de huid van Mike Banning te kruipen.

Gerard Butler en Morgan Freeman zijn terug

Mocht je de eerste twee delen gezien hebben, dan weet je al dat Mike Banning een voormalig militair en agent van de geheime dienst is. In Olympus Has Fallen wordt hij eigenlijk per toeval gedwongen om zijn oude rol weer op zich te nemen. Banning is toevallig in het Witte Huis op het moment dat terroristen de aanval openen. Gelukkig is hij het beschermen van de President nog niet verleerd.

Angel Has Fallen
Gerard Butler in Angel Has Fallen (Bron: DFW)

Ook in het vervolg, London Has Fallen, moet Mike de door Morgan Freeman gespeelde president zien te redden. Ditmaal hebben de terroristen het niet alleen gemunt op leider van Amerika, maar op nog veel meer wereldleiders. Zo verandert London in een waar slagveld waar geen enkele hoogwaardigheidsbekleder veilig is.

Dit keer zijn de rollen omgedraaid

Nu denk je dat je het verhaal van Angel Has Fallen vast ook wel kunt raden, maar dan maak je een vergissing. Voor het derde deel in de serie worden de rollen namelijk omgedraaid. Opnieuw is Morgan Freeman het doelwit van een aanslag, maar ditmaal krijgt Gerard Butler de schuld. Hij is niet langer de held, maar een voortvluchtige crimineel.

Terwijl hij wordt opgejaagd door de Amerikaanse geheime diensten moet hij zijn onschuld zien te bewijzen én ook nog voorkomen dat de President niet alsnog vermoord wordt. Dat gaat dus weer uitmonden in een razend spannende actiefilm die je niet mag missen.

Angel Has Fallen in de bioscoop

Ook als je de voorgaande delen niet gezien hebt, kun je gewoon naar de bioscoop komen. De makers hebben namelijk hun uiterste best gedaan om Angel Has Fallen geschikt te maken voor fans van het eerste uur, maar ook voor de nieuwkomers. We kunnen dan ook iedereen aanbevelen om vanaf 22 augustus naar Angel Has Fallen te gaan, want vanaf dan draait dé zomer blockbuster van 2019 in de bioscoop.

In samenwerking met DFW

Reageer op artikel:
Dit is waarom Angel Has Fallen dé blockbuster van deze zomer gaat worden
Sluiten