Redactie
Redactie Life 11 jan 2017

Amsterdamse start-up biedt geannuleerde reizen goedkoop aan

Een Amsterdamse start-up heeft wat ons betreft een goud idee: een soort ‘Marktplaats voor geannuleerde vakanties’ die luistert naar de naam tradeyourtrip.nl. Hierop scoor je geannuleerde reizen met een flinke korting. Jij blij en de gedupeerde staat niet helemaal met lege handen.

Het voordeel is dus niet uitsluitend vergeven aan de kopers, ook gedupeerden die hun reis moeten annuleren kunnen dankzij dit platform toch nog wat geld overhouden aan hun verloren reis. De in Amsterdam gevestigde start-up is op dit moment wetmatig alleen nog in staat om pakketreizen en accommodaties om te zetten.

Dynamische reizen en losse vliegtickets zijn lastiger te verhandelen. Ze maken zich echter hard voor een aanpassing in de wet en proberen een betere deal te krijgen met reisorganisaties. ‘Wij strijden voor het recht van de reiziger om zijn vakanties door te verkopen als hij niet kan gaan.’

Zo werkt het

Kies een reis die via de website wordt aangeboden met een korting van twintig tot zeventig procent. Volgende stap: betaal. Easy as that. Trade Your Trip zorgt dat elk onderdeel van de reis op jouw naam komt te staan. Het geld wordt veilig weggezet tot de reis succesvol is gestart. Beide partijen zijn dus verzekerd van een veilige overdracht.

Reisinspiratie nodig? De 9 tofste treinreizen vind je hier. Of ga voor een uitzonderlijke ervaring in landen als IJsland, Japan, Noorwegen, Ierland of het heftige Noord-Korea.

Reageer op artikel:
Amsterdamse start-up biedt geannuleerde reizen goedkoop aan
Sluiten