Amerikaanse reporter: ‘Nederlanders schaatsen over grachten naar hun werk’

Het gaat weer lekker met Nederland tijdens de Olympische Spelen in Pyeongchang. Waar we mee gestopt zijn in Sotsji, gaan we hier gewoon mee verder: medailles harken in het schaatsen. Een Amerikaanse reporter legt uit hoe dat kan.

In schaatsen zijn we op een paar afstanden na onverslaanbaar en met shorttrack komen we eraan. Dus gaan ze dat in andere landen analyseren. Zonder al te veel voorwerk, zo blijkt. Want waar wij in Nederland denken dat ze in China alleen maar bami eten, denken ze in Amerika dat we schaatsend naar ons werk gaan.

Schaatsen over de grachten

“Zoals jullie allemaal weten, heeft Amsterdam veel grachten die bevroren zijn in de winter. Zolang die grachten bestaan, schaatsen de Nederlanders erover, om van A naar B te gaan, tegen elkaar te racen of gewoon voor de lol”, aldus NBC-presentator Katie Couric tijdens de openingsceremonie van de meest Afrikaanse Olympische Spelen ooit. “De schaats is een van de belangrijkste vervoermiddelen in Nederland”, voegde ze er aan toe.

Een fragment van deze fantasierijke analyse werd gisteren gedeeld op de Facebookpagina Stuff Dutch People Like. “WAIT…WHAT, what?!? Does Katie (and NBC) think we all commute to work via skates?! I think someone is a tad confused”, schrijft de beheerder erbij.

Dat leverde uiteraard reacties op social media op zoals hieronder.

Team NL in actie

Na de eerste twee dagen staat de teller op twee gouden, twee zilveren en één bronzen medaille. Daar kan vandaag op de 1.500 meter voor dames extra eremetaal bijkomen. Goud zal lastig worden, te weten dat de Japanse Miho Takagi dit jaar onverslaanbaar is op deze afstand.

Snowboardster Cheryl Maas kwam vandaag eerder al in actie in de winderige finale van het slopestyle. Ze kwam echter twee keer ten val en kon daardoor geen rol van betekenis spelen. “Dit zijn geen condities om een wedstrijd te beginnen. Niemand wist of je de landing wel zou halen en hoe ver je zou komen”, aldus Maas na de tijd.

Reageer op artikel:
Amerikaanse reporter: ‘Nederlanders schaatsen over grachten naar hun werk’
Sluiten