Jan
Jan Movies & Series 8 aug 2019

Monica Lewinsky maakt serie over seksschandaal Bill Clinton

“I did not have sexual relations with that woman, Miss Lewinsky.” Iedereen kent deze woorden van Bill Clinton die hij uitsprak in de zaak Monica Lewinsky. Het schandaal, dat bijna zijn presidentschap kostte, staat centraal in seizoen 3 van American Crime Story.

Saillant detail: Monica Lewinsky is co-producer van de succesvolle serie, met bekende schandalen als onderwerp. In de eerste twee seizoenen stonden al spraakmakende zaken centraal in American Crime Story. Zo zagen we in seizoen 1 hoe de rechtszaak tegen O.J. Simpson werd behandeld en stond de moord op mode-ontwerper Gianni Versace centraal in seizoen 2.

American Crime Story seizoen 3

In het derde seizoen van American Crime Story krijgt de kijker het verhaal rondom de affaire tussen Monica Lewinsky en Bill Clinton te zien. Hij was de president van Amerika, zij was stagiair en later medewerker in het Witte Huis. En Bill Clinton had dus wel ‘sexual relations with that woman’.

Variety on Twitter

AmericanCrimeStory is getting political. The third season is set to tackle President Bill Clinton’s impeachment with Beanie Feldstein starring as Monica Lewinsky https://t.co/08ZjHaHJSC

Beanie Feldstein als Monica Lewinsky

De rol van Monica Lewinsky wordt vertolkt door actrice Beanie Feldstein, die aardig wat weg heeft van de Monica Lewinsky in de jaren 1998 en 1999, toen de affaire naar buiten kwam. Wie Bill Clinton gaat spelen is nog niet bekend. Naar verwachting zal de serie pas in september 2020 te zien zijn. Dat moment is opvallend, het is namelijk zes weken voor de presidentsverkiezingen in de VS.

Audities voor de rol van Bill en Hillary Clinton

Naast Beanie Feldstein zien we in American Crime Story seizoen 3 onder andere ook Sarah Paulson, die Linda Tripp speelt. Tripp was destijds degene die een belangrijke rol speelde bij het naar buiten brengen van de affaire. Tripp nam in het geheim de telefoongesprekken op die president Clinton voerde met Monica Lewinsky. In de impeachement-procedure vormde die opnames het belangrijkste bewijsmateriaal. Wie Bill Clinton en zijn vrouw, Hillary Clinton zullen vertolken is nog niet bekend. De audities zijn op dit moment nog bezig.

American Crime Story wordy uitgezonden op de Amerikaanse zender FX, die onderdeel is van Disney. Verwacht wordt dan ook dat de serie ook op Disney+ verschijnt.

🎬 Check ook: Netflix koopt nieuwe Nederlandse serie na succes Undercover

Reageer op artikel:
Monica Lewinsky maakt serie over seksschandaal Bill Clinton
Sluiten