Media

AMC’s martial arts drama ‘Into The Badlands’ is je nieuwe binge watch

Vanaf 19 maart gaat het tweede seizoen in première

Zoek je naarstig naar een nieuwe favoriete serie? Zoek vooral niet verder. Into The Badlands, het epische martial arts drama van de producers van Pulp Fiction en Django Unchained, kluistert ons al avonden aan de bank. Het tweede seizoen gaat 19 maart in première en is te zien op AMC om 22.00.

Nog niet bekend met de serie? Into The Badlands combineert Amerikaanse westerns, samurai epics, Chinese volksverhalen, Hong Kong actiefilms en sci-fi in een grote mash-up van genres.

De hoofdrol is voor de Amerikaanse doch in Hong Kong wonende Daniel Wu (Warcraft) als Sunny. Een heldhaftige krijger die samen met zijn protegé probeert te overleven in een post-apocalypse wereld. Zijn martial arts zijn z’n enige én sterkste wapen waarmee hij vijanden kan afhouden. Check hieronder de Nederlandse trailer van het tweede seizoen en je zult ons enthousiasme begrijpen.

Hoge rankings

In Amerika wordt Into The Badlands gerankt als één van de beste nieuwe series tot dusver. Op IMDb, wereldwijd de belangrijkste film- en seriepeiler, krijgt het eerste seizoen een 8.1. Niet vreemd, het Amerikaanse netwerk AMC heeft een uitmuntend curriculum vitae van topseries. Denk aan absolute parels als Breaking Bad (9.5 op IMDb), Mad Men (8.4 op IMDb) en The Walking Dead (8.5 op IMDb).

Met Into The Badlands heeft AMC opnieuw een dijk van een serie neergezet, die net als The Walking Dead, verder gaat dan platte actie. ‘Wij willen doen voor martial arts-verhalen wat The Walking Dead heeft gedaan voor het zombie-genre’, vertelt co-creator Miles Millar aan Rolling Stone. ‘Oftewel: wat is de menselijke kant van de situatie? En hoe vertel je dát verhaal aan de kijkers.’

Realistische gevechten

Een tweede verklaring voor het succes is het hoge realiteitsniveau van de uitzonderlijke gevechten. Elke acteur heeft stuk voor stuk maanden getraind met professionele vechters om een geloofwaardig niveau te bereiken, Daniel Wu voorop.

Daniel Wu als Sunny in Into The Badlands

In de eerste zes aflevering schuwden de makers de bloed, zweet en tranen-aanpak niet. Elk gevecht werd écht uitgevoerd en tientallen keren opgenomen vanuit verschillende hoeken om zo de kijker in het moment te slurpen. Alsof het in je huiskamer afspeelt, zonder rondvliegend bloed en ledematen – uiteraard.

Net zo enthousiast geworden als ons? Het eerste seizoen check je hier. De eerste aflevering van het tweede seizoen (tien afleveringen van een uur) gaat in premiére op 19 maart en is te zien via AMC.

in samenwerking met AMC

16-03-2017 - Leroy van den Berg