9 topfilms op Amazon Prime Video die je nu voor een prikkie kijkt

Amazon Prime Video is al een tijdje in Nederland verkrijgbaar. Een echte Netflix-killer met een groot aanbod aan films en series.

En, vooral, een opvallend lage prijs. Je betaalt namelijk op dit moment maar 2,99 euro per maand voor de streamingdienst. Dat is vele malen minder dan wat concurrenten vragen, terwijl het aanbod echt sterk is.

Qua recente bioscoopfilms moet Netflix het zelfs tegen Prime Video afleggen. Onlangs lichtten we al toffe Originals op Amazon Prime Video voor je uit, dit keer zetten we blockbuster films op een rijtje die je op de streamingdienst kunt streamen!

Klik hier voor het gehele aanbod en de actieprijs!

1. Pulp Fiction (IMDb: 8.9)

Amazon Prime Video hoeft duidelijk niet onder te doen voor Netflix als het om prijswinnende topfilms gaat. We trappen af met Pulp Fiction. Quentin Tarantino leverde met deze film een klassieker af die anno 2020 nog steeds als een huis staat. En wat een soundtrack!

2. Moonlight (IMDb: 7.4)

Moonlight is een van de recentere topfilms die op Prime Video te vinden is. Moonlight won in 2017 de Oscar voor Beste Film. We volgen een Afro-Amerikaanse man in drie fases van zijn leven, in het turbulente Miami. Een indrukwekkend portret met bijzonder sterk acteerwerk en rake cinematografie.

3. The Godfather (IMDb: 9.2)

Tja, als een klassieker als The Godfather erop staat, dan moet die wel voorbij komen in je lijstje. Het is immers volgens velen de beste film ooit gemaakt. Don Vito Corleone is het machtige hoofd van een maffia-familie in New York. Als tegenstander van de drugshandel maakt hij meer vijanden dan vrienden, met alle gevolgen van dien.

4. Yesterday (IMDb: 6.8)

Een worstelende muzikant komt er opeens achter dat hij de enige persoon op aarde is die zich de Beatles kan herinneren. Hij kan alle grote hits van de Britse band recyclen, met een enorme carrière als gevolg. Pure feelgood met natuurlijk de ijzersterke muziek van de Beatles. Exclusief te zien op Amazon Prime Video.

5. Us (IMDb: 6.9)

Us is de tweede film van Jordan Peele, na zijn grote regie-doorbraak met Get Out. De recensies waren overwegend positief, al zou je dat gezien de matige IMDb-score misschien niet verwachten. Een gezinnetje vertrekt naar een strandhuis om met vrienden te gaan genieten. Wanneer ze onverwacht bezoek krijgen, slaat de vakantiesfeer al snel om in totale chaos.

6. The Dark Knight (IMDb: 9.0)

Met de The Dark Knight-trilogie leverde Christopher Nolan misschien wel de beste superheldenfilms ooit af. Een DC-project waarmee men niet enkel Marvel probeerde te imiteren, met een grimmige ondertoon en een ijzersterke Joker van Heath Ledger.

7. Green Book (IMDb: 8.2)

Met Green Book heeft Amazon Prime Video nog een recente winnaar van de Oscar voor Beste Film te pakken. De Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Lip zit even zonder werk en besluit vervolgens aan de slag te gaan als chauffeur. Hij rijdt rond voor een getalenteerde journalist, uit een totaal andere wereld. Dat klinkt als een saaie synopsis, maar Viggo Mortensen en Mahershala Ali acteren op zo’n hoog niveau met zulke sterke dialogen dat de film van begin tot eind boeiend blijft.

8. Booksmart (IMDb: 7.2)

Twee beste vriendinnen staan aan de vooravond van hun diploma-uitreiking. Opeens beseffen ze dat ze veel te veel tijd aan school hebben besteed. Geen feestjes, amper plezier. Ze besluiten om een inhaalslag te maken. Het doel? Vier jaar aan plezier in één nacht proppen.

9 Inglourious Basterds (IMDb: 8.3)

Deze lijst begon met een topfilm van Quentin Tarantino, en daarmee sluiten we ook af. Inglourious Basterds! Shosanna Dreyfus is in het door Duitsers bezette Frankrijk getuige van de brute moord op haar eigen familie. Ze ontsnapt en vlucht naar Parijs. Ondertussen jaagt een groep Joodse soldaten op nazi’s in diezelfde stad.

Reageer op artikel:
9 topfilms op Amazon Prime Video die je nu voor een prikkie kijkt
Sluiten