Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 31 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Netflix-killer Amazon Prime Video bestormt Nederland met bizar lage prijs

Je kon Amazon Prime Video al een tijdje gebruiken in Nederland, maar nu gaat de internetgigant pas echt los. Het bedrijf heeft nu ook zijn webshop officieel gelanceerd in Nederland, en dat ga je merken ook.

Nu Amazon.nl officieel is gelanceerd probeert de gigant op rap tempo consumenten aan zijn vele diensten te binden. Voor ons is Amazon Prime Video vooral interessant: een Netflix-killer die zich qua aanbod prima kan meten met Disney+.

Van grote blockbusters tot eigen producties: op Amazon Prime Video staan veel sterke series en films. Denk aan series als Fleabag, The Office en Grand Tour maar ook filmreeksen zoals Harry Potter.

Amazon Prime Video voor schijntje in Nederland

In de hoop dat meer consumenten de dienst gaan uitproberen heeft Amazon nu een actie lopen. Voor slechts 2,99 euro kun je een abonnement op niet alleen Prime Video krijgen, maar ook Twitch Premium en onbeperkte opslag voor je foto’s. Ter vergelijking: in andere landen waar Amazon al langer beschikbaar is leg je daar omgerekend 10 euro voor neer.

Een echt lokkertje dus. Het is dan ook maar de vraag hoe lang deze actie beschikbaar blijft. In de tussentijd heeft het bedrijf in ieder geval grof geschut ingezet. De afgelopen weken kwam Amazon Prime Video vaak voorbij tijdens reclameblokken op de Nederlandse televisie, en ook bushokjes hangen vol met posters.

Zo positioneert Amazon zich vooral als een tegenhanger van Netflix en Disney+, terwijl de kern van het verdienmodel van de internetgigant natuurlijk in zijn webshop ligt. Het gaat pittig worden om gevestigde namen als Videoland en Netflix in Nederland te verslaan, maar met een prijs van 2,99 euro durven wij de gok wel te wagen!

Je kunt je hier inschrijven

Binnenkort komen we met een lijstje met de beste Originals op Amazon Prime Video, maar voor nu raden we je deze twee titels aan:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix-killer Amazon Prime Video bestormt Nederland met bizar lage prijs
Sluiten