Amazon Prime Video: deze 6 toffe films en series zijn nieuw in augustus

De kans is groot dat je nog steeds uit automatisme Netflix aanslingert als je een film of serie wilt streamen. Toch is Amazon Prime Video misschien wel het beste alternatief dat in Nederland beschikbaar is.

Sinds de Nederlandse lancering eerder dit jaar is Amazon rap terrein aan het veroveren. Dat doet het streamingplatform niet enkel met opvallend veel ijzersterke films en series, maar ook met zijn absurde prijsstrategie: nog altijd kun je Prime Video gebruiken voor slechts 2,99 euro per maand.

Een absurde deal, gezien de selectie aan films echt niet onderdoet voor Netflix. Zeker niet gezien Amazon in augustus weer een hoop interessante series en films aan Prime Video toe gaat voegen. We zetten zes hoogtepunten voor je op een rijtje.

Boyz in the Wood – 7 augustus

DJ Beatroot, Dean en Duncan moeten tegen hun zin in meedoen aan een kampeertocht in de Schotse Highlands. De delinquenten moeten samenwerken om naar de afgesproken bestemming af te reizen. Allemaal leuk en aardig, tot ze ook nog eens beschoten worden door een mysterieuze man genaamd Duke. Verder gaan we niks spoilen, want dit bizarre avontuur moet je vooral blanco ervaren. Nog een reden om Boyz in the Wood te checken: recensenten maken vaak de vergelijking met Trainspotting.

Dark Waters – 14 augustus

Mark Ruffalo speelt de hoofdrol in het waargebeurde Dark Waters. Een advocaat genaamd Rob Boilott ontdekt een verband tussen mysterieuze sterfgevallen en de praktijken van een groot chemiebedrijf. Hij besluit de strijd aan te gaan met het oppermachtige bedrijf. Daarmee zet hij zowel zijn carrière als zijn relatie op het spel. Een van de beter gerecenseerde films van afgelopen jaar!

The World’s Toughest Race: Eco-Challenge Fiji – 14 augustus

Tijd voor een Amazon Prime Video Original. Een hele mond vol. Net zoals de naam van deze serie: The World’s Toughest Race: Eco-Challenge Fiji. Survival-held Bear Grylls presenteert deze epische uitdaging. 66 teams uit dertig landen gaan de strijd met elkaar aan in Fiji. Elf dagen lang moeten ze een extreem zware tocht afleggen door oerwouden, over bergen en oceanen. Hebben ze genoeg doorzettingsvermogen om de obstakels te overwinnen?

Fear the Walking Dead (seizoen 5) – 15 augustus

Fans van The Walking Dead hebben dankzij Prime Video eindelijk ook in Nederland de kans om de spin-off Fear The Walking Dead te checken. In augustus komt het vijfde seizoen naar de streamingdienst. We volgen twee families die samen zullen moeten werken om de zombie-apocalyps te overleven. Wist je trouwens dat er nog een spin-off van The Walking Dead aankomt. World Beyond gaat zelfs belangrijke vragen over het lot van Rick Grimes beantwoorden. Hier lees je daar meer over.

Chemical Hearts – 21 augustus

Amazon heeft een indrukwekkende pijplijn vol originele films. Wat dat betreft moet Netflix op filmvlak eerder voor de webshop-gigant vrezen dan voor Disney+. Chemical Hearts gaat over een uitwisselingsstudent die een nieuwe passie ontdekt: journalistiek, en in het bijzonder werk voor de schoolkrant. Gebaseerd op het gelijknamige geprezen boek van Krystal Sutherland, en met Lili Reinhart uit Riverdale in de hoofdrol!

The Way Back – 28 augustus

The Way Back is genekt door de huidige pandemie. De Ben Affleck-film was vanaf eind april in de bioscopen te zien, vlak voor de ellende volledig losbarstte. Nu krijgt de basketbalfilm alsnog een kans op Amazon Prime Video, ook in Nederland. Affleck speelt een voormalig pro-basketballer die gevraagd wordt om een veelbelovend team te coachen. Met grote successen als resultaat, maar een persoonlijk verlies staat echt geluk in de weg.

Reageer op artikel:
Amazon Prime Video: deze 6 toffe films en series zijn nieuw in augustus
Sluiten