Redactie
Redactie Films & Series 30 september 2016

Amazon komt met Netflix concurrent naar Nederland

Het is nog niet officieel bevestigd, maar tech-website Bright en RTL-ceo Bert Habets zijn er vrij zeker van dat het Amerikaanse bedrijf met de digitale zender Prime ook actief gaat worden in Nederland. Zo zou Amazon de laatste tijd bijzonder actief zijn op de Nederlandse film- en seriemarkt. 

‘Dus dat zal betekenen dat zij concrete plannen hebben om ook in Nederland gewoon te lanceren’, aldus de RTL-baas. Volgens hem is de kans groot dat de dienst binnen twee maanden al live gaat. Ook schrijft Bright dat SBS heeft bevestigd dat Amazon in ieder geval de uitzendrechten van de Amerikaanse series Conviction en Into the Badlands heeft gekocht

The Grand Tour

Vooral tof: Prima gaat The Grand Tour uitzenden, het gloednieuwe autoprogramma van de voormalige Top Gear-presentatoren. De show wordt vanaf 18 november uitgezonden en zou een belangrijke reden zijn om Prime ook in andere landen te lanceren. Groot-Brittannië, Duitsland en Oostenrijk kunnen inmiddels al gebruik maken van de dienst.

Een abonnement gaat naar alle waarschijnlijkheid 49 euro per jaar kosten. Voor dat geld krijg je ook toegang tot e-books, pakketverzendingen en digitale muziek. Ook zendt het bedrijf veel Amazon Originals uit, zoals Netflix dat ook doet met series als House of Cards en Narcos.

Reageer op artikel:
Amazon komt met Netflix concurrent naar Nederland
Sluiten