Amazon oprichter Jeff Bezos kan zich gaan opmaken voor duurste scheiding ooit

Geluk en liefde kun je niet kopen. Dat is de harde waarheid en daar kan nu ook Jeff Bezos over meepraten. De oprichter van Amazon en rijkste man ter wereld gaat namelijk scheiden van zijn vrouw. Hij en Mackenzie Bezos waren 25 jaar getrouwd, maar hebben nu besloten om er een punt achter te zetten. Vervelend voor Jeff. Niet alleen emotioneel, maar ook financieel. Dit kan namelijk wel eens de duurste scheiding ooit gaan worden.

Jeff Bezos is goed voor 137,2 miljard dollar en is daarmee volgens Forbes met afstand de rijkste man ter wereld. Nummer twee Bill Gates volgt namelijk met 92,5 miljard op gepaste afstand. Al die miljarden heeft hij te danken aan Amazon. Het bedrijf dat hij in 1994 oprichtte. Dit was een jaar nadat hij met Mackenzie trouwde en ook zij werkt sinds de oprichting bij het e-commerce bedrijf.

Mackenzie kan rijkste vrouw ter wereld worden

Mevrouw Bezos heeft dus ook een aandeel in het succes van Amazon en dat is een interessant punt. De twee wonen namelijk in de staat Washington en daar is een voor Mackenzie financieel aantrekkelijke regel van kracht. Alle eigendommen die partners tijdens het huwelijk vergaren worden gelijk verdeeld als het stel geen overeenkomst weet te sluiten. Dit zou er dus toe kunnen leiden dat het vermogen van Bezos door de helft gaat.

In dat geval krijgt Mackenzie Bezos bijna 69 miljard en zou daarmee in één klap de rijkste vrouw ter wereld zijn. Met afstand zelfs, want de huidige nummer 1 is op dit moment Francoise Bettencourt Meyers. Zij is de erfgename van L’Oréal en is goed voor zo’n 45,6 miljard. De kans dat mevrouw Bettencourt Meyers haar titel daadwerkelijk moet afstaan is klein. Het lijkt er namelijk op dat Jeff en Mackenzie samen tot een oplossing gaan komen.

Amazon stel als vrienden uit elkaar

In de tweet waarmee Jeff Bezos bekend maakte dat hij en zijn vrouw uit elkaar gaan, wordt namelijk duidelijk dat het zeker geen vechtscheiding gaat worden. Het is gewoon op en daarom besluiten ze als vrienden uit elkaar te gaan. Zo zeggen ze: “Als we hadden geweten dat we na 25 jaar uit elkaar zouden gaan, dan hadden we het alsnog allemaal opnieuw gedaan. We hebben als getrouwd stel een prachtig leven gehad en we zien ook een mooie toekomst voor ons als vrienden, ouders en zakelijke partners.”

Jeff Bezos on Twitter

Jeff Bezos on Twitter

https://t.co/Gb10BDb0x0

Maar is Jeff Bezos wel eerlijk geweest?

“Het label is misschien veranderd, maar we blijven familie en gewaardeerde vrienden” Zo besluiten Jeff en Mackenzie het statement dat ze via Twitter naar buiten brachten. Als we dit zo lezen, kunnen we ons niet voorstellen dat de twee ruzie gaan krijgen over de scheiding, maar je weet het natuurlijk nooit zeker. Zo schijnt Jeff in het geheim te daten met voormalig nieuwslezeres Lauren Sánchez. Als dit waar blijkt te zijn, is het nog maar de vraag of Mackenzie vriendelijk blijft. Wie weet gaat dit hele verhaal dus nog een staartje krijgen.

Complex

Reageer op artikel:
Amazon oprichter Jeff Bezos kan zich gaan opmaken voor duurste scheiding ooit
Sluiten