Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 22 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

Altered Carbon seizoen 2 met Marvel-ster in de lead binnenkort op Netflix

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat het eerste seizoen van Altered Carbon op Netflix verscheen. Deze release had een behoorlijke impact, want de serie was tot dat moment één van de meest ambitieuze Netflix projecten. Inmiddels is dit de productiewaarde die we gewend zijn van de streamingdienst en liggen onze verwachtingen weer een stukje hoger. Kan seizoen twee van Altered Carbon deze verwachtingen gaan waarmaken?

Daar gaan we binnenkort achter komen, want Netflix heeft bekend gemaakt wanneer seizoen twee van Altered Carbon gaat verschijnen. De streamingdienst maakt de releasedatum wereldkundig met behulp van een teaser. Deze geeft amper informatie over wat we kunnen gaan verwachten van het tweede seizoen, maar onthult wel dat Altered Carbon vanaf 27 februari weer te zien is op Netflix.

Terug naar 2384

Wat we al weten over het tweede seizoen is dat we terugkeren naar de dystopische cyberpunk wereld die we kennen van twee jaar geleden. Het eerste seizoen speelde zich af in Bay City. Een stad die tegen 2384 is uitgegroeid tot een futuristische metropool. Eén van de belangrijkste technologische ontwikkelingen in deze wereld is dat je iemands bewustzijn kunt overzetten naar een nieuw lichaam. Als je rijk genoeg bent, kun je dus eeuwig blijven leven.

In het eerste seizoen maakten we kennis met James Purefoy. Een schofterige rijke man die het eeuwige leven kan betalen. Ondanks dat hij een back-up van zijn geweten heeft, probeert iemand hem te vermoorden. Het lichaam dat Purefoy gebruikt overleeft de aanval niet, maar omdat zijn bewustzijn ook nog op een harde schijf staat, kan hij verder leven. Dat doet hij met een nieuwe missie en dat is ontdekken wie het op hem gemunt heeft.

Zelfde verhaal, nieuwe gezichten

Hiervoor trekt Purefoy het bewustzijn van Takeshi Kovacs uit de ijskast. Een huurling die 250 jaar geleden vocht voor een rebellengroepering. In de ogen van Purefoy is hij de aangewezen persoon om deze moord op te lossen. In het eerste seizoen van Altered Carbon konden we zien of Purefoy het bij het juiste einde had.

In het tweede seizoen van deze futuristische Netflix serie pakken we de draad weer op. Opnieuw volgen we Takeshi Kovacs, maar je zult ‘em niet direct gaan herkennen. Hij wordt in het tweede seizoen van Altered Carbon namelijk niet meer gespeeld door Joel Kinnaman. Zijn bewustzijn gaat namelijk overgezet worden naar een andere karakter, en dat betekent dus ook dat we een andere acteur gaan verwelkomen.

Marvel-ster pakt de hoofdrol

Dat is niet de minste geworden, want Netflix heeft voor seizoen twee van Altered Carbon Anthony Mackie weten te strikken. Deze Amerikaanse acteur kun je kennen van verschillende films, maar is vooral bekend van zijn rol als Sam Wilson (beter bekend als Falcon) in de Marvel films. Zo was hij te zien in meerdere Captain America en Avengers films.

Releasedatum Altered Carbon seizoen 2 op Netflix

De cast is er dus zeker niet slechter op geworden, maar of dat genoeg gaat zijn om Altered Carbon seizoen twee op de kaart te zetten, is nog afwachten. We gaan het zien op 27 februari, want vanaf dan staan acht nieuwe afleveringen voor je klaar op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Engadget

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Altered Carbon seizoen 2 met Marvel-ster in de lead binnenkort op Netflix
Sluiten