‘Altered Carbon’ is dé nieuwe topserie van Netflix voor liefhebbers van sci-fi

De zoektocht naar het eeuwige leven houdt de mensheid al eeuwenlang bezig. Inmiddels zijn er verschillende theorieën die het mogelijk zouden moeten maken om voor altijd te leven. Eén daarvan is het overzetten van je bewustzijn naar een ander lichaam. Het is deze methode die centraal staat in de nieuwste Netflix serie die begin februari gaat verschijnen, genaamd Altered Carbon. Een keiharde sci-fi knaller in een modern cyberpunk jasje.

Altered Carbon speelt zich af in een toekomst waar het mogelijk is om je bewustzijn te digitaliseren. Deze techniek is alleen beschikbaar voor de aller rijksten en het stelt ze in staat om verder te leven, zelfs wanneer het lichaam er mee stopt. Op dat moment wordt de laatste back-up overgezet naar een nieuw lichaam. In de serie volgen we Laurens Bancroft die van deze futuristische techniek gebruik maakt.

Het eeuwige leven

De welgestelde Bancroft wordt dood aangetroffen en overgezet naar een nieuw lichaam. Volgens de handhavers van de wet was het zelfmoord, maar dat kan Laurens Bancroft moeilijk geloven. Omdat de laatste back-up van bancroft voor de moord gemaakt is, weet hij niet meer wat er precies gebeurd is. Hij besluit daarom om zelf te gaan onderzoeken wat er met hem gebeurd is. Dit kan hij niet alleen en schakelt de hulp in van een bijzondere soldaat.

Takeshi Kovacs is de naam van deze zogenaamde Envoy. Dit is een soldaat die constant van lichaam wisselt. Takeshi kwam 250 jaar geleden om tijdens een missie op een planeet ergens diep in het heelal, maar zijn back-up bestaat nog steeds. Bancroft besluit om deze te downloaden uit een buitenaardse gevangenis, zodat hij hem kan gebruiken bij het onderzoeken van zijn moord.

Altered Carbon op Netflix

Netflix pakt het met Altered Carbon goed aan, want het budget achter deze serie is enorm. Het is zelfs één van de duurste producties die Netflix ooit gemaakt heeft. Dit schept dus hoge verwachtingen en de trailer valt in ieder geval zeker niet tegen. Fans van sci-fi films als Bladerunner zullen zich zeker gaan vermaken met Altered Carbon. Wij kunnen dan ook niet niet wachten tot het 2 februari is, want vanaf dan staat Altered Carbon op Netflix.

Reageer op artikel:
‘Altered Carbon’ is dé nieuwe topserie van Netflix voor liefhebbers van sci-fi
Sluiten