Netflix komt met ‘Altered Carbon’ seizoen 2 en dit weten we al

Begin 2018 verscheen Altered Carbon. Een nieuwe sci-fi titel van Netflix die vooral bekend stond als de duurste serie binnen het aanbod van de streamingdienst. Hierdoor waren de verwachtingen torenhoog en gelukkig werden deze grotendeels ingelost. Na dit succes was het wachten op de aankondiging van seizoen twee, maar die bleef lang uit. Tot nu, want Netflix heeft laten weten dat ze verder gaan met Altered carbon.

Er gaat een tweede seizoen komen, maar wanneer is nog onduidelijk. Dit jaar hoef je in ieder geval nog niet te rekenen op het vervolg. De verwachting is namelijk dat een nieuwe reeks Altered Carbon afleveringen niet eerder dan begin 2019 gaat verschijnen. Wat we al wel weten is dat de serie een behoorlijk andere kant opgaat.

Flinke veranderingen

Zo gaan we hoofdrolspeler Joel Kinnaman niet meer terugzien. Iets wat hij in februari zelf al bekend maakte tijdens een interview. “Ik denk niet dat ik terugkeer in Altered Carbon seizoen 2. We hebben nog geen idee welke kant het tweede seizoen op gaat, maar ik denk dat zij de verhalen van de andere twee boeken zullen volgen. Die verhalen spelen zich af op totaal verschillende planeten, in totaal verschillende werelden.”

“Ik denk dat het een anthologie wordt en dat een aantal personages uit het eerste seizoen ook te zien zullen zijn in het nieuwe seizoen. Maar niemand weet nog wat er gaat gebeuren in het tweede seizoen,” aldus Joel Kinnaman eerder dit jaar. Inmiddels is bevestigd dat het verhaal van de Zweedse acteur klopt. Het tweede seizoen gaat zich afspelen binnen dezelfde verhalenserie, maar wel op een andere plek. Ook dat Joel Kinnaman niet gaat terugkeren is bevestigd.

Nieuwe hoofdrolspeler Altered Carbon

Dit betekent overigens niet dat zijn personage Takeshi Kovacs gaat verdwijnen. Integendeel zelfs! Ondanks dat het verhaal zich naar alle waarschijnlijkheid ergens anders zal gaan afspelen, blijft het hoofdpersonage hetzelfde. In seizoen 2 van Altered Carbon zal Anthony Mackie de rol op zich gaan nemen. De man kun je kennen uit The Hurt Locker, 8 Mile en Million Dollar Baby.

Zegt dat je allemaal niks? Dan ken je hem waarschijnlijk beter als Sam Wilson (Falcon) uit de Marvel serie. Zo was deze gevleugelde superheld te zien in Captain America: The Winter Soldier, Captain America: Civil War, Avengers: Age of Ultron en Avengers: Infinity War. Anthony Mackie is dus zeker geen lichtgewicht.

Richard K. Morgan

Dat er behoorlijk wat gaat veranderen voor het tweede seizoen mag duidelijk zijn, maar sommige dingen blijven gewoon ongewijzigd. De verhalen van schrijver Richard K. Morgan zijn nog steeds de basis van Altered Carbon. Ook showrunner Laeta Kalogridis blijft op haar plek zitten. We kunnen ons dus gaan opmaken voor een vertrouwd, maar ook vernieuwend seizoen.

Netflix Nederland

Reageer op artikel:
Netflix komt met ‘Altered Carbon’ seizoen 2 en dit weten we al
Sluiten