Redactie
Redactie Cars 4 mrt 2017

Officieel terug: de Alpine A110

Ongeveer een jaar geleden schreven wij over de verwachte terugkeer van het Franse sportwagenmerk Alpine (uit de stal van Renault). Nu is het eindelijk zo ver: de productieversie van de Alpine A110 is onthuld.

De introductie van de Alpine A110 betekent de terugkeer van een roemrucht merk. De originele A110 werd tussen 1961 en 1977 geproduceerd en afgaande op de foto’s wensen zij deze nieuwe coupé net zo’n lang leven.

Voor deze introductiefoto’s koos Alpine één van de mooiste trajecten door de bergen van Monaco; een legendarische rallyproef. Volgens het merk staat dit symbool voor het karakter van de auto. Alpine belooft namelijk een échte sportwagen met middenmotor, dus snel, puristisch en beweeglijk. Alpine is verder nog niet erg scheutig met de informatie maar laat wel weten dat de acceleratie van 0-100 km/u minder dan 4.5 seconden in beslag zal nemen. Dat zijn serieuze cijfers.

Wat vind jij van de Alpine Vision Concept?

Als je de nieuwe Alpine A110 naast de oude zet, zie je duidelijke overeenkomsten en stijlhints. Net als vroeger is de vormgeving van de auto eigenwijs. De carrosserie is verre van standaard, hetgeen er waarschijnlijk voor zorgt dat je ‘m ofwel prachtig vindt, ofwel links laat liggen.

Reageer op artikel:
Officieel terug: de Alpine A110
Sluiten