Pim Jansen
Pim Jansen Hebbedingen 14 mei 2018

Alles wat we weten over de nieuwe iPhone SE (2)

Apple-fans kijken al langer uit naar de komst van de iPhone SE. Lange tijd was het nog maar de vraag of het er eigenlijk wel van zou komen. Gelukkig kwamen er de laatste tijd diverse signalen naar buiten die de vermoedens van een op handen zijnde release zouden bevestigen. Alle ogen zijn daarom gericht op de bekendmaking tijdens de WWDC, begin volgende maand.

De nu uitgelekte informatie bevestigt de meest recente geruchten. Volgens de uitgelekte ontwerpen die in het bezit zijn van Olixar, de bekende hoesfabrikant, krijgt de iPhone X een inkeping. Olixar is zelf zo overtuigd van het eigen gelijk dat men al een screenprotector voor het nieuwe model kan bestellen. Logischerwijs zou je daar als fabrikant niet in investeren als je niet heilig overtuigd zou zijn van de juistheid van de ontwerpen. Uiteraard is het de vraag of het nieuwe model iPhone ook inderdaad de toevoeging SE 2 gaat krijgen. Het zou zomaar kunnen gebeuren dat Apple zal kiezen voor de bekende naam iPhone SE, zonder die 2 dus.

iPhone SE 2 of iPhone SE (2018)

De screen protector van Olixar heeft dus een notch. In een eerder stadium was al bekend geworden dat de nieuwe iPhone geen gebruik zou gaan maken van Face ID. De vraag die dan rijst, is hoe het toestel dient te worden ontgrendeld. Het is immers nagenoeg uitgesloten dat men zal kiezen voor een vingerafdrukscanner. Voor degenen die kritisch zijn op het ontbreken van de Face ID optie; het toestel is wat betreft de afmeting iets kleiner dan zijn voorganger, ook dit is een duidelijke aanwijzing dat er ruimte is bespaart door bepaalde componenten weg te laten.

De nieuwe iPhone SE

Olixar

Uit de ontwerpen die Olixar heeft weten te bemachtigen, komt het beeld naar voren dat de nieuwe iPhone een soort combi-ontwerp is. Het houdt het midden tussen de bekende iPhone SE en de iPhone X. De iets kleinere afmetingen en de dunne schermranden zorgen voor een aantrekkelijk vormgegeven toestel. In combinatie met een lagere prijs dan de iPhone X kan dit een zeer goede keuze zijn voor de consument die op zoek is naar een kwalitatief bijzonder goed toestel, zonder hier een topprijs voor te betalen.

Voor het definitieve antwoord op de vraag hoe het toestel gaat heten en wat de definitieve vormgeving zijn, zullen we nog even geduld moeten hebben. Voorlopig zijn de ogen dus gericht op de WWDC die volgende maand wordt gehouden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alles wat we weten over de nieuwe iPhone SE (2)
Sluiten