Geniet nog één keer van de allermooiste Grid Girls uit de Formule 1

Een wieleretappe is niet compleet zonder rondemiss, een dartwedstrijd is pas begonnen als de walk on girls voorbij zijn gekomen en een American Football team kan niet zonder de support van cheerleaders. Sport en mooie vrouwen horen bij elkaar, maar voor hoe lang nog? Steeds meer sporten gaan verder zonder vrouwelijke schoon. Ook Formule 1 zwicht nu voor de kritieken en heeft besloten de dames op straat te zetten.

We moeten er aan gaan geloven. Wielrenners krijgen geen kus meer na hun overwinning en de darters worden bij hun weg naar het podium niet meer geflankeerd door rondborstige dames. Het is voor bedrijven en sportorganisaties een te groot risico geworden. Ze willen niet in een kwaad daglicht gezet worden en kiezen daarom eieren voor hun geld. Logisch, maar wel ontzettend jammer.

Natuurlijk begrijpen we de kritieken op de vaak schaars geklede dames die er alleen maar staan voor ons vermaak. Vrouwen en mannen zijn gelijk, maar helaas ziet nog niet iedereen het op die manier. Het in stand houden van het beeld dat vrouwen lustobjecten zijn, werkt daar natuurlijk niet aan mee. We moeten er dan ook begrip hebben voor het feit dat deze maatregelen genomen worden.

Formule 1 zonder Grid Girls

Jammer is het natuurlijk wel. Voor ons mannen, maar ook voor de dames in kwestie. Bijna allemaal doen ze dit werk met veel plezier en genieten ze van de aandacht. Zij zijn nu hun baan en een mooi podium om zichzelf te tonen kwijtgeraakt. Deze situatie kent weinig winnaars en dat maakt het extra zuur. Dus mannen laten we dit afspreken: respecteer vrouwen, zorg dat de verschillen gelijk worden getrokken en laat #metoo een ding van het verleden worden. Als we dat doen, kunnen de Grid Girls weer terugkeren. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Reageer op artikel:
Geniet nog één keer van de allermooiste Grid Girls uit de Formule 1
Sluiten