Pim Jansen
Pim Jansen Life 3 mei 2018

Deze man won een miljoen in een spelprogramma, maar kreeg slechts 90 euro

Stel, je doet mee aan de quiz ’Who wants to be a millionaire’, je beantwoordt alle vragen goed en je krijgt geen hoofdprijs van één miljoen pond. Het overkwam Allen Russel uit het Engelse Hartlepool. In plaats van naar huis te gaan in de wetenschap dat hij de volgende dag kon gaan genieten van zijn nieuw vergaarde rijkdom, kreeg hij een onkostenvergoeding van omgerekend negentig euro.

Allen Russel verbaasde vriend en vijand regelmatig met zijn kennis. Veelal besteedt hij zijn vrije tijd aan het ‘pubquizzen’ en staan zijn vrienden iedere keer weer verbaasd dat hij de meeste antwoorden goed heeft. Reden genoeg dus om zich op te geven voor een uitzending van het bekende tv programma “Who wants to be a millionaire”. Aldus geschiedde en Allen reisde af naar de opnamestudio waar de opnames zouden plaatsvinden.

Tot verbazing van de nieuw aangestelde presentator Jeremy Clarkson wist Allen Russell alle vragen goed te beantwoord, normaal goed voor de hoofdprijs van een miljoen pond. Het toeval wil echter dat het geen echte uitzending betrof. Het ging om een proefopname ter voorbereiding van het nieuwe seizoen. Allen Russel kon dus gewoon huiswaarts keren met de wetenschap dat hij zich wederom had bewezen. De onkostenvergoeding van negentig euro was zeker een welkome geste.

Opnieuw meedoen

Allen wist uiteraard dat hij niks kon winnen, maar de ervaring heeft hem wel aan het denken gezet. De kans bestaat dus dat hij zichzelf alsnog gaat opgeven voor een reguliere uitzending van de populaire quiz. Of hij inderdaad wordt uitgenodigd om daadwerkelijk deel te nemen valt nog te bezien; zijn vriendin werkt immers bij het bedrijf van de uitvoerende producent.

Reageer op artikel:
Deze man won een miljoen in een spelprogramma, maar kreeg slechts 90 euro
Sluiten