Alle superhelden films (Marvel en DC) die in 2020 gaan verschijnen

Als superhelden je ding zijn, leef je in een mooie tijd. Marvel en DC hebben hun productie de laatste jaren flink omhoog gegooid en daar gaat voorlopig geen verandering in komen. Als we de plannen van Marvel en DC mogen geloven, gaan we de aankomende jaren bedolven worden onder de superheldenfilms. Helemaal prima als je het ons vraagt, maar laten we ons eerst focussen op 2020.

Ook aankomend jaar is er voor de superhelden-liefhebber weer genoeg reden om naar de bioscoop te gaan. Marvel blijft doordenderen en ook in 2020 kunnen we weer gaan genieten van oude bekenden, maar ook nieuwe helden. Daarnaast mogen we ook best wat verwachten van DC. Ze hebben een paar missers gehad, maar met Joker hebben ze opnieuw bewezen echt wel wat te kunnen.

Alle Marvel en DC superheldenfilms die in 2020 gaan verschijnen (op volgorde van release)

Let op: dit is de stand van zaken op het moment van schrijven. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat een film uitgesteld wordt of dat er een verrassing uit de hoge hoed getoverd wordt.

1. Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of Harley Quinn)

Regisseur: Cathy Yan
Schrijver: Christina Hodson
Cast: Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead, Jurnee Smollett-Bell, Rosie Perez, Chris Messina en Ewan McGregor

Suicide Squad is niet bepaald het succes geworden waar DC op gehoopt had. Gelukkig was het niet alleen kommer en kwijl. Er was zelf een lichtpuntje te ontdekken in de vorm van Harley Quinn. Het gestoorde vriendinnetje van The Joker werd gespeeld door Margot Robbie en dat deed ze uitstekend. Ze deed dit zelf zo goed dat ze nu een eigen film krijgt. In Birds of Prey volgen we de psychopathische dame die worstelt met het feit dat haar vriendje vertrokken is.

Releasedatum Birds of Prey: 7 februari 2020

2. The New Mutants

Regisseur/schrijver: Josh Boone
Cast: Cast: Anya Taylor-Joy, Maisie Williams, Alice Braga, Charlie Heaton, Blu Hunt en Henry Zaga

Op papier is Marvel sinds dit jaar eigenaar van de X-Men rechten, maar verwacht niet meteen Wolverine in een Avengers film. De verwachting is dat the X-Men langzaam maar zeker richting de MCU komen. Tot die tijd krijgen we gelukkig wel nog een aantal film op basis van de rechten die eerst bij Fox lagen. De eerste daarvan is The New Mutants. Een superheldenfilm met een horror tintje over vijf jonge mutanten die willen ontsnappen uit een geheime basis.

Releasedatum The New Mutant: uitgesteld (nieuwe datum nog niet bekend)/em>

3. Black Widow

Regisseur: Cate Shortland
Schrijver: Jac Schaeffer Ned Benson
Cast: Scarlett Johansson, Rachel Weisz, Florence Pugh, O-T Fagbenle en David Harbour

Zoals we inmiddels allemaal wel weten, had Avengers: Endgame geen al te best einde voor Black Widow. Toch krijgt Natasha Romanoff begin volgend jaar een eigen verhaal. Er valt namelijk nog genoeg te vertellen over deze Russische moordmachine. Haar eigen film speelt zich af na Captain America: Civil War. Na de gebeurtenissen in die film valt ze namelijk in een zwart gat. Black Widow blijft alleen over en wordt gedwongen om haar bepaald niet gezellige verleden onder ogen te komen.

Releasedatum Black Widow: uitgesteld (nieuwe datum nog niet bekend)

Black Widow Marvel 2020
Black Widow in Avengers: Endgame (Bron: Walt Disney Studios / Marvel Studios)

4. Wonder Woman 1984

Regisseur: Patty Jenkins
Schrijver: Patty Jenkins en Geoff Johns
Cast: Gal Gadot, Kristen Wiig, Chris Pine en Pedro Pascal.

DC heeft behoorlijk wat missers gehad, maar Wonder Woman was dat zeker niet. Gal Gadot schitterde in een film die verder prima in elkaar zat. Een zeldzaam lichtpuntje waar DC graag nog een keer van wil profiteren. Waar het origineel zich voornamelijk tijdens WW1 afspeelde, maken we nu een sprong in de toekomst naar een ander wereldconflict: de Koude oorlog. Daarin zal ze het moeten gaan opnemen tegen Cheetah.

Releasedatum Wonder Woman 1984: 5 juni 2020 uitgesteld naar 14 augustus

Wonder Woman 1984 DC
Gal Gadot als Wonder Woman (Bron: DC Films)

5. Morbius

Regisseur: Daniel Espinosa
Schrijver: Matt Sazama en Burk Sharpless
Cast: Jared Leto, Adria Arjona, Matt Smith, Jared Harris en Tyrese Gibson

Marvel heeft een bijna onuitputtelijke bron aan karakters en ook dit jaar trekken ze weer een aantal nieuwe gezichten uit de stripboeken. Eén daarvan is Morbius. Ooit was hij een wetenschapper, maar door een vreemde bloedaandoening en een mislukt experiment verandert hij in een vampier. Deze rol is weggelegd voor Jared Leto, maar verder weten we nog redelijk weinig over de film. Behalve dat hij verbonden is aan het Spider-man universum. Deze man gaan we dus nog wel vaker tegenkomen.

Releasedatum Morbius: 31 juli 2020

6. Venom 2

Regisseur: Andy Serkis
Schrijver: Kelly Marcel en Tom Hardy
Cast: Tom Hardy, Woody Harrelson, Michelle Williams, Reid Scott en Naomi Harries

De meningen over de eerste solo-film van Venom waren nogal verdeeld. Toch gaat er gewoon een tweede deel komen en deze keer speelt Woody Harrelson de bad guy. Ook Tom Hardy is gewoon weer van de partij en hij is misschien niet de enige Tom. Volgens geruchten gaat Tom Holland mogelijk zijn opwachting maken in deze film. Venom en Spider-Man zijn namelijk nauw aan elkaar verbonden. Weten hoe dit precies zit? Klik dan hier.

Releasedatum Venom 2: 2 oktober 2020

Venom Tom Hardy Marvel

7. The Eternals

Regisseur: Chloé Zhao
Schrijver: Matthew K. Firpo en Ryan Firpo
Cast: Angelina Jolie, Richard Madden, Kumail Nanjiani, Lauren Ridloff, Brian Tyree Henry, Salma Hayek, Lia McHugh, Don Lee, Barry Keoghan, Gemma Chan en Kit Harington

Zoals je hierboven aan de cast kunt zien, gaat dit dé grote superhelden knaller van 2020 worden. Marvel trekt alles uit de kast en wil van The Eternals hun volgende grote serie maken. Vergeet The Avengers, dit is de volgende grote stap in het Marvel universum. We kunnen je nu proberen uit te leggen wie The Eternals zijn, waar ze vandaan komen en wat ze gaan doen, maar dat hebben onze vrienden van WANT al heel uitgebreid gedaan. Kortom, alles wat je moet weten over The Eternals lees je hier.

Releasedatum The Eternals: 6 november 2020

Eternals Marvel
Bron: Marvel Studios
Reageer op artikel:
Alle superhelden films (Marvel en DC) die in 2020 gaan verschijnen
Sluiten