Jan
Jan Films & Series 10 aug 2018

Deze Marvel-series verschijnen nog op Netflix (+ juiste kijkvolgorde)

Met maar liefst zes verschillende Marvel-series die je op Netflix kunt bekijken, kan het een hele opgave zijn op de meest ideale volgorde te bepalen. Gelukkig zijn we niet voor een gat te vangen en hebben we alvast het zware werk voor je gedaan zodat je straks lekker kunt gaan genieten van een serie die absoluut de moeite waard is.

De samenwerking tussen Marvel en Netflix bestaat al sinds 2013. Destijds werd er uitgegaan van ‘slechts’ vijf series. In totaal zou er sprake zijn van vier superhelden:

 • Daredevil
 • Jessica Jones
 • Luke Cage
 • Iron Fist

Elk verhaal zou een geheel eigen serie krijgen, waarbij de Defenders een gezamenlijke afsluiter zouden krijgen. In die opzet zou elk verhaal bestaan uit 13 afleveringen. Een snelle rekensom leert dat het na vijf maal 13 afleveringen, 65 in totaal, tot een einde zou komen. Niemand had echter kunnen voorspellen dat nagenoeg alle series een doorslaand succes zouden worden.

Het resulteerde in een tweede seizoen voor de superhelden, met uitzondering van The Defenders. Het succes hield daar niet op. Ook The Punisher uit het tweede seizoen van Daredevil bleek een regelrecht succesnummer en dus kwam daar een spin-off van. Deze is sinds 17 november op Netflix te zien. –> Al ons Netflix-nieuws, bekijk je hier <–

Deze Marvel series kun je nog verwachten

 • Iron Fist seizoen 2 (eind 2018)
 • Daredevil seizoen 3 (begin 2019)
 • The Punisher seizoen 2 (eind 2019)
 • Jessica Jones seizoen 3 (eind 2019, begin 2020)

Volgorde Marvel-series van Netflix

Met zoveel Marvel-series is het lastig om te bepalen wat de beste volgorde is. Een aantal personages komen in meerdere series voor en niet zelden ontbreekt de introductie. Mocht je dus echte alle series willen gaan bekijken, overweeg dan de volgende rankschikking:

 1. Daredevil seizoen 1
 2. Jessica Jones seizoen 1
 3. Daredevil seizoen 2
 4. Luke Cage seizoen 1
 5. Iron Fist seizoen 1
 6. The Defenders
 7. The Punisher
 8. Jesica Jones seizoen 2
 9. Luke Cage seizoen 2
Reageer op artikel:
Deze Marvel-series verschijnen nog op Netflix (+ juiste kijkvolgorde)
Sluiten