Stuff

Alle geruchten over de Samsung Galaxy S8 (update: is dit m?)

Alle betrouwbare voorspellingen op een rij

We gebruiken onze telefoons voor alles. Bedrijven als Samsung en Apple weten dit maar al te goed en doen er alles aan om hun product te perfectioneren. De concurrentie zit je immers continu op de hielen. Waar we ook een artikel hebben met de laatste geruchten omtrent de nieuwste iPhone, verdient ook zijn Koreaanse conculega aandacht.

Optimaal genieten van je muziek

Samsung Galaxy S8 krijgt audio van Harman – november 2016

Over slechts twee maanden zal Samsung naar verwachting de Samsung Galaxy S8 onthullen en uit een nieuw gerucht blijkt dat daarin hoogstwaarschijnlijk high-end stereo speakers van Harman in verwerkt zullen gaan worden. Dit gerucht zou zomaar kunnen kloppen, want Samsung nam het bekende audiomerk dat technologieën maakt voor in auto’s, audiosystemen en infotainment onlangs over voor $8 miljard.

Samsung CEO met galaxy S7

De iPhone 8 krijgt een all-screen design? Samsung eerst… – 8 december 2016

In haar strijd om te herstellen van het fiasco omtrent de licht ontvlambare Note zet Samsung volgens Bloomberg in op een ‘all-screen’ design. Iets wat bij Apple ook wordt gezien als een van de speerpunten de nieuwe iPhone. Volgens de geruchten zal er ruimte vrij worden gemaakt door de positie van de camera aan de voorkant, de klassieke home button en de ingang voor een koptelefoon te doen veranderen. Je beeldscherm gaat dus de grootte van je S8 aangemeten krijgen.

De home button zal een virtuele worden die deels ingegroefd zal worden in het glazen beeldscherm. Volgens Bloomberg zal ook de curve van de S7 de standaard worden voor alle S8 formaten en zal het verwijderen van de headphone jack niet blijven bij een ding van Apple, maar gaat bij Samsung deze ingang er ook uit.

Foto: Forbes/Veniamin Geskin
Foto: Forbes/Veniamin Geskin

Maar volgens de meestervoorspeller weer geen all-screen – 9 december 2016

Hartsikke leuk natuurlijk, dat nieuws gisteren over het waarschijnlijke all-screen design van de S8, maar volgens Veniamin Geskin gaat dit nog niet gebeuren. Deze man is vaak spot on wat betreft zijn mock-ups zoals te zien is op de bovenstaande afbeelding blijft er zowel aan de boven- als aan de onderkant nog een stukje vrij in de behuizing. Inclusief home button. We keep you posted.

De Samsung Galaxy S8 zal naar verwachting worden onthuld op het Mobile World Congress 2017 in februari en in de verkoop gaan in maart.

Wordt de Galaxy S8 een desktop? – 3 januari 2017

Nu.nl bericht vandaag over een mogelijke opvallende feature van de Samsung Galaxy S8. Een uitgelekte presentatie van Samsung hint namelijk naar de mogelijkheid om het nieuwe vlaggenschip ook als desktop te vergelijken. In de presentatie wordt middels een illustratie getoond hoe de Galaxy S8 op een externe monitor kan worden aangesloten en hoe een toetsenbord en muis kunnen worden verbonden. All About Windows Phone kreeg deze documenten – die uiteraard geen Windows- maar een Android-toestel betreffen – in handen. De interface op de monitor moet een soort Google-versie van Windows 10 zijn.

Is dit de eerste foto van de Samsung Galaxy S8? – 9 januari 2017

Op Weibo, de Chinese tegenhanger van Twitter, circuleert deze foto waarop wellicht de definitieve Samsung Galaxy S8 te zien is. Het design lijkt in lijn met de verwachtingen: een scherm dat een nog groter gedeelte van de voorkant vult en een verdwenen home button.

Is dit de eerste foto van de Samsung Galaxy S8?

09-01-2017 - Sander van den Berg