Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 14 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze all-you-can-drink treinreis in Mexico is de droom van iedere tequila-liefhebber

Lust je zo nu en dan wel een glaasje tequila en heb je nog geen vakantieplannen? Nou, dan komt dat goed uit, want wij hebben in dat geval de perfecte vakantie voor je gevonden. Een treinreis door het schitterende Mexico met aan boord een onbeperkte voorraad aan het bekendste drankje uit Mexico. Een heerlijke, maar ook leerzame trip. De trein neemt je namelijk mee naar de geboorteplaats van je favoriete Mexicaanse drankje.

Deze trein heet de Jose Cuervo Express en als je een beetje bekend bent in de tequila wereld, weet je dat dit één van de grootste tequila merken ter wereld is. Het legendarische merk Jose Cuervo is trots op haar product en herkomst. Daarom hebben ze deze met drank doordrenkte treinreis verzonnen. Hiermee willen ze namelijk laten zien hoe mooi en bijzonder hun tequila is.

Een hele dag vol tequila

Je stapt op in Guadalajara en vertrekt vanuit daar naar het dorpje Tequila. Onderweg mag je onbeperkt genieten van de verschillende producten van Jose Cuervo. Deze rit duurt ongeveer een uurtje. vervolgens krijg je een rondleiding door de 250 jaar oude La Rojeña distilleerderij inclusief een proeverij onder leiding van een echte Maestro Tequilero.

tequila trein

Voordat je per bus weer terug wordt gebracht naar Guadalajara krijg je ruim de tijd om het dorpje te verkennen, te lunchen en kun je deelnemen aan een traditionele tequila toast. Klinkt als een prima dagtripje toch? Nou, het wordt nog beter als je de prijs hoort. Het goedkoopste ticket heb je omgerekend al voor ongeveer 100 euro.

All aboard the tequila train!

Helaas is dan de drank niet inbegrepen en daarom kun je beter voor de Premium Experience gaan. Deze kost nog geen 150 euro per persoon en is een stuk uitgebreider. Zo krijg je vers fruit, Mexicaanse hapjes en zit je in een luxer deel van de trein met een open bar. Zo kun je dus een hele dag genieten en cultuur snuiven voor 150 euro. Geen geld toch?

De trein rijdt alleen op zaterdag en je hebt de keuze uit twee verschillende tijdstippen. ‘s Ochtends met de trein heen en daarna met de bus terug. Of met de bus heen en vervolgens tijdens zonsondergang terug met de trein. Wij raden je aan om voor optie twee te gaan, want dan kun je meteen vanuit de tequila-trein het uitgaansleven van Guadalajara inrollen.

Toch meer een whiskydrinker?

Meer weten over deze trip of meteen een kaartje kopen? Klik dan hier. Is tequila niet je ding en ben je meer een whiskydrinker? Dan moet je hier zijn voor je ultieme vakantie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Thrillist

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze all-you-can-drink treinreis in Mexico is de droom van iedere tequila-liefhebber
Sluiten