Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 23 apr 2019

Alistair Overeem laat zijn knieën spreken en sloopt Russische UFC-vechter

Na opeenvolgende nederlagen tegen Ngannou en Blaydes begon de Nederlandse UFC-vechter Alistair Overeem af te glijden op de ranglijst. Dankzij een overwinning op Pavlovich eind 2018 liet The Demolition Man zien dat hij het slopen nog niet verleerd is. Afgelopen weekend liet de inmiddels 38-jarige vechter opnieuw zien dat hij thuishoort in de top 10 van het zwaargewicht. In Sint-Petersburg liet de in Engeland geboren Nederlanden zijn knieën spreken en versloeg zo de Rus Alexei Oleinik.

Alistair Overeem pakte het slim aan in Rusland. Tegen voormalig trainingspartner en vriend Alexei Oleinik liet de Nederlander zien dat een goede verdediging essentieel is. De drie jaar oudere Oleinik ging aangespoord door het thuispubliek vol in de aanval. Eerst op de grond en vervolgens staand met zijn vuisten. Overeem moest een paar flinke klappen incasseren, maar liet zich niet gek maken en trok het gevecht langzaam naar zich toe.

De keiharde knietjes van Alistair Overeem

De Nederlander probeerde zijn tegenstander dichtbij te houden en één van zijn krachtigste wapens in stelling te brengen: zijn knieën. In het verleden heeft de Nederlander al vaker laten zien dat hij tegenstanders op deze manier kan slopen, en dat was ook in Sint-Petersburg weer het geval. Aan het einde van de eerste ronde begon Overeem zijn tegenstander met harde knietjes te slopen. Met nog dertig seconde te gaan in de eerste ronde werd het Oleinik te veel en ging naar de grond.

Op dat moment was het voor Overeem zaak om het snel af te maken en dat deed hij dan ook. Na enkele mokerslagen op de grond had de scheidsrechter genoeg gezien en greep in. Zo won de Nederlander voor de tweede keer op rij met een TKO in de eerste ronde. Het hele gevecht kun je hier terugkijken. Hieronder vind je de reactie van Alistair Overeem na afloop van het gevecht.

UFC Europe on Twitter

?️ “I’m very open to that fight in the future.” @AlistairOvereem looks forward to meeting @AlexDragoVolkov in the Octagon after #UFCStPetersburg! ?? https://t.co/kbwoQSHqtl

Volkov is de volgende

Het was eigenlijk de bedoeling dat Alistair Overeem tegen Alexander Volkov zou vechten in Sint-Petersburg, maar dat ging niet door. Toch heeft de Nederlander dat gevecht nog niet uit zijn hoofd gezet. Volkov staat op dit moment zesde in de ranking, één plek boven Overeem.

Wil je echt een gruwelijke knock-out zien? Klik dan hier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Telegraaf

Reageer op artikel:
Alistair Overeem laat zijn knieën spreken en sloopt Russische UFC-vechter
Sluiten