Redactie
Redactie Films & Series 23 januari 2018

The Alienist: een gloednieuwe thrillerserie op Netflix

The Alienist is vanaf 19 april beschikbaar voor abonnees wereldwijd. De hoofdrollen in het tiendelige eerste seizoen van de Netflix Original serie zijn voor Daniel Brühl, Dakota Fanning en Luke Evans.

The Alienist vanaf 19 april op Netflix

De psychologische thrillerserie The Alienist speelt zich af in New York aan het einde van de 19e eeuw en is gebaseerd op het award-winnende boek van Caleb Carr. Laszlo Kreizler (Daniel Brühl, Inglourious Basterds, Rush) is een briljante en obsessieve “Alienist” in het controversiële nieuwe veld van behandeling bij geesteszieke patiënten. Hij wordt ingezet in de jacht op een ritualistische moordenaar die het gemunt heeft op jonge jongens.

Kreizler krijgt hierbij hulp van John More (Luke Evans, The Girl on the Train), illustrator voor een plaatselijke krant en Sara Howard (Dakota Fanning, American Pastoral), een ambitieuze secretaresse die de eerste vrouwelijke politiedetective wil worden. Verder spelen mee: Brian Geraghty (The Hurt Locker) als politiecommissaris Theodore Roosevelt, alsook Douglas Smith en Matthew Shear als de tweeling Marcus en Lucius Isaacson, die het mysterie helpen oplossen. Q’orianka Kilcher (The New World) speelt Mary, Kreizler’s zwijgende hulp in de huishouding met wie hij een speciale band heeft.

Reageer op artikel:
The Alienist: een gloednieuwe thrillerserie op Netflix
Sluiten