Alexis Sánchez verdiende bij United dit belachelijke bedrag per balcontact

Hoewel Alexis Sánchez niet tot de best betaalde voetballers behoort, hoef je absoluut geen medelijden met hem te hebben. De Chileen speelt sinds 2011 in de Europese tops en behoorde bij verschillende topclubs tot de grootverdieners. Ondanks dat het financieel allemaal lekker gaat, valt het sportief de laatste jaren toch wat tegen. Vooral het huwelijk met Manchester United was niet bepaald gelukkig.

Alexis Sánchez vertrok in de winterstop van het seizoen 2018/2018 van Londen naar Manchester. Arsenal ontving een leuk zakcentje en United speler Henrikh Mkhitaryan. Gezien zijn prestaties in London werd er in Manchester vurig gehoopt dat Alexis Sánchez de club weer terug naar de top kon helpen. Helaas werd het een nachtmerrie.

Ongelukkig huwelijk

In het shirt van Arsenal scoorde de Chileen gemiddelde één goal per twee wedstrijden. In het rode tenue van Manchester United kwam de vleugelspeler niet verder dan drie goals in 32 wedstrijden. Om kosten te besparen werd besloten dat Alexis Sánchez verhuurd mocht worden. Internazionale sloeg toe en maakte dit jaar ook gebruik van de optie tot koop. United was eindelijk verlost van deze kostenpost.

Dat was Alexis Sánchez namelijk zeker. Zoals gezegd voldeed de oud-Barcelona speler niet aan de verwachtingen, zeker niet in verhouding tot zijn salaris. Manchester United maakte naar verluid iedere week ruim 433.000 euro over op de rekening van Alexis Sánchez. En dat is nog zonder de wedstrijdpremie van 83.000 euro. Tel daar ook nog eens een leuke tekenbonus bovenop en je kunt wel stellen dat United meer heeft betaald, dan dat het kreeg.

Dit kost een balcontact van Alexis Sánchez

Dat wordt nu helemaal duidelijk dankzij Duncan Alexander van OptaJoe. Dit is een statistiekbureau waar ze er een kunst van gemaakt hebben om opmerkelijke data en feiten te verzamelen en te combineren. Zo hebben ze voor Alexis Sánchez uitgerekend hoeveel hij bij Manchester United verdiend heeft per balcontact.

De 10 beste betaal de sporters ter wereld

Het antwoord is 28.800 pond. Dit is omgerekend net geen 32.000 euro. Het is niet slapend rijk worden, maar het komt aardig in de buurt. Ondanks zijn enorme contract bij Manchester United komt Alexis Sánchez overigens nog niet in de buurt bij de top tien best betaalde sporters. Benieuwd wie dat zijn? Klik dan hier.

Reageer op artikel:
Alexis Sánchez verdiende bij United dit belachelijke bedrag per balcontact
Sluiten