Noah Korevaar
Noah Korevaar Streaming 13 feb 2020

Aladdin vervolg krijgt groen licht: Disney heeft grootse plannen

Aladdin was zeker niet de beste live-action remake die Disney de afgelopen jaren op het witte doek heeft getoverd. Toch maakt de Grote Muis zich gereed om de productie van een sequel van start te laten gaan.

Aladdin 2

Dat meldt The Hollywood Reporter. Het gereputeerde magazine bevestigt dat regisseur Guy Ritchie terugkeert voor het vervolg op de film uit 2019. Het nieuwe script wordt geschreven door John Gatins en Andrea Berloff, die je respectievelijk kunt kennen van Power Rangers en Straight Outta Compton.

Qua cast kun je opnieuw rekenen op Will Smith, Mena Massoud en Naomi Scott. Oftewel, Genie, Aladdin en Jasmine. De originele remake, dus niet de animatiefilm, haalde vorig jaar wereldwijd maar liefst 1.05 miljard dollar op. Vrijwel elke live-action remake van Disney lijkt te scoren, en nu Disney+ meer content nodig heeft zou het dom zijn om niet van het momentum gebruik te maken.

Duizend-en-een-nacht

Na het succes van de film uit 2019 zette Disney meteen een writers room op. Daar brainstormden schrijvers over nieuwe ideeën voor een vervolg. Wat voor verhaal uiteindelijk uit die koker is gekomen, blijft voorlopig een geheim. Geruchten wijzen er echter op dat Disney andere verhalen uit De vertellingen van Duizend-en-een-nacht aan het verkennen is.

Dat zijn oude verhalen uit het Midden-Oosten, sommigen ouder dan de christelijke jaartelling. Andere stammen uit de middeleeuwen. De originele animatiefilm rondom Aladdin is ook op een verhaal uit die collectie gebaseerd.

Geld in eigen zak

Extra slim van Disney, want dergelijke verhalen behoren tot het publieke domein. Oftewel, er rust geen auteursrecht meer op, waardoor de Grote Muis meer geld in zijn eigen zak kan steken. Dat geldt overigens voor vrijwel elke nostalgische animatiefilm die Disney de vorige eeuw uitbracht.

Binnenkort draait de nieuwste film van Guy Ritchie in de bioscoop, The Gentlemen. Daarmee keert hij weer terug naar zijn roots, naar het genre waarmee hij zijn doorbraak beleefde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

THR

Reageer op artikel:
Aladdin vervolg krijgt groen licht: Disney heeft grootse plannen
Sluiten