Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Sport 28 feb 2020
Leestijd: 3 minuten

Ajax uitgeschakeld door Getafe: 27 tweets vol frustratie en hilariteit

Er wel al rekening mee gehouden, maar nu is het een feit: Ajax ik klaar in Europa. Na een uitstekende start in de Champions League ging het hard achteruit. Twee Spaanse beulen maakten een hardhandig einde aan de Europese dromen van de Amsterdammers. Valencia voltrok het vonnis in de Champions League en gisteravond maakt Getafe ook een einde aan het Europa League avontuur.

Na de 2-0 nederlaag in Madrid was de opdracht voor Ajax duidelijk. Minimaal twee keer scoren en achterin de boel dicht houden. Op die manier kon er in ieder geval nog een verlenging uit gehaald worden. Helaas ging het schoonhouden van de goal ongeveer een minuut of vijf goed. Met wat geluk kreeg Mata de bal voor zijn voeten en schoot onberispelijk binnen.

Ajax opnieuw niet opgewassen tegen Getafe

Door de tegengoal moest Ajax er vier maken om door te gaan. Dat bleek te veel. Ondanks de snelle gelijkmaker van basis debutant Danilo en de eigen goal van Olivera na ruim een uur spelen, bleef de gehoopte wederopstanding uit. Opnieuw werd het een vooral frustrerende avond voor iedereen die Ajax steunt of liefhebber is van voetbal.

Net als een week geleden zorgde het spel van Getafe voor veel frustratie. Het rekken van tijd werd tot kunst verheven en iedere tikje werd opnieuw gebruikt om ter aarde te storten. Het meest pijnlijke was misschien nog wel dat Ajax zich hier opnieuw door liet beïnvloeden.

Frustratie en hilariteit op Twitter

De Ajacieden waren net als vorige week te druk met hun tegenstander. Behalve wanneer de bal rolde, want met grote regelmaat konden de Madrilenen vrij opduiken voor Onana. Ajax had het geluk dat de paal en lat tot drie keer toe in de weg stonden, anders was deze avond nog een stuk pijnlijker geëindigd. Al met al is de uitschakeling dus ook gewoon terecht.

Maar dat maakt de frustratie niet minder. Vooral op Twitter werd er met ongeloof gekeken naar de spelopvatting van Getafe, al was er ook veel kritiek op Ajax dat opnieuw geen antwoord had. Wij hebben de beste en scherpste tweets op een rij gezet.

Op het resultaat na is er weinig om trots op te zijn als Getafe supporter

Opnieuw lag het spel weer met grote regelmaat stil

Al deden de ballenjongens er alles aan om het tempo erin te houden

Ajax-fans willen Getafe graag met gelijke munt terugbetalen

Toch heeft Ajax de uitschakeling vooral aan zichzelf te wijten

En opnieuw was Babel de kop van jut

Al maakte Danilo zichzelf ook niet populair door al in de rust shirtje te wisselen met Deyverson

Gelukkig weet Ajax-kepper Onana nog iets positiefs uit het duel te halen

Onana was ook één van de weinige Ajax speler die zich rustig hield

En natuurlijk was er ook leedvermaak

Maar we moeten ons vooral niet te druk maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ajax uitgeschakeld door Getafe: 27 tweets vol frustratie en hilariteit
Sluiten