Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 11 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Ajax onthult nieuw uitshirt 20/21 en de reacties zijn wisselend

Ajax heeft het uitshirt voor het bij voorbaat bizarre seizoen 2020-2021 onthuld. Het shirt is een mix van de uitshirts uit de jaren 80 en 90. De reacties zijn wisselend.

Inspired by the past. Created for the present. To own the future. Our new 20/21 Adidas Football Away kit.’ Dat zijn de woorden waarmee Ajax het nieuwe uitshirt heeft onthuld.

Het nieuwe uitshirt van Ajax voor het seizoen 20/21

Ieder jaar komt Ajax, net als de meeste andere voetbalclubs, met een nieuw uitshirt. De een verwordt tot een lelijk eendje met dramatische herinneringen, de ander bloeit uit tot een icoon. Zo zal het uitshirt van het seizoen 2018-2019 altijd herinnerd worden aan de legendarische wedstrijden tegen Real Madrid en Juventus in de Champions League. Het nieuwe uitshirt zal bekend komen te staan als het shirt van het post-coronaseizoen.

Het nieuwe uitshirt van Ajax is overwegend lichtblauw en bestaat uit een mix van strepen, patronen en blokjes. Het shirt heeft de look en feel uit de jaren 80 en 90, maar dan gemaakt met de modernste materialen. Een ander opvallend aspect is het rode logo, waarvoor het standaard logo heeft plaatsgemaakt. Het nieuwe Adidas-shirt kost 89,95 euro.

Wisselende reacties

De reacties onder Ajax-fans zijn wisselend. De negatieve reacties op het nieuwe uitshirt van Adidas spitsen zich vooral toe op het rode logo. “Haal alsjeblieft dat rode weg”, is een van de reacties. “Waar is het oude logo?”, vraagt een ander zich af. Uiteraard zijn er ook positieve uitingen. “Bij Donny staat hij ‘kaulo’ goed.” En: “Waarom zeikt iedereen zo! Het ziet er heel goed uit!”.

ajax, uitshirt, 20 21, nieuw, seizoen, shirt, reacties
(Afbeelding: Adidas)

Webshop op zwart

Feit is dat het nieuwe uitshirt van Ajax voor het seizoen 2020-2021 nu al razend populair is. Na de onthulling stond de webshop op zwart en nog steeds is er moeilijk door te komen.

Check ook: Patta en Ennerre droppen retro Napoli-shirt van Maradona

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ajax onthult nieuw uitshirt 20/21 en de reacties zijn wisselend
Sluiten