‘Ajax wordt uitgeroepen tot kampioen als corona voetbal onmogelijk maakt’

Vandaag vergaderde de UEFA met 55 landen over het lot van het Europees Kampioenschap en de Europese toernooien. Het EK wordt verplaatst naar volgend jaar, dat is een feit. De Champions League en Europa League worden waarschijnlijk in afgeslankte vorm afgerond. Andere opties lijken door het coronavirus onmogelijk, maar hoe zit het met de nationale competities? Het lijkt erop dat Ajax landskampioen wordt als corona het voetballen onmogelijk maakt.

Update: inmiddels is bekend dat het EK 2020 wordt verschoven naar 2021.

Daar kan pas een beslissing over genomen worden wanneer er meer duidelijkheid is over de Europese toernooien. Toch is de kans groot dat de nationale competities door het coronavirus niet afgemaakt kunnen worden. In dat geval worden de huidige koplopers uitgeroepen tot kampioen. Althans, dat beweert AS. Deze Spaanse krant meldt dit op basis van eerdere uitspraken van UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin.

Ajax mogelijk kampioen dankzij coronavirus

Als het seizoen door het coronavirus niet meer hervat kan worden, dan wil Ceferin dat er alsnog een kampioen aangewezen wordt. Er gaan veel stemmen op om in deze situatie het seizoen nietig te verklaren, maar van dat plan is Ceferin geen voorstander. Hij is ervoor om de huidige koplopers uit te roepen tot kampioen.

Dat zou betekenen dat Liverpool na dertig jaar eindelijk weer eens landskampioen is. Volledig terecht gezien het feit dat ze een straatlengte voor staan. Toch zal dit in andere landen zeker voor ophef gaan zorgen. Neem bijvoorbeeld ons eigen land. Als dit daadwerkelijk gaat gebeuren, dan wordt Ajax kampioen op doelsaldo. Iets waar AZ het ongetwijfeld niet mee eens is. Maar niet alleen in Nederland is het spannend. Ook in Spanje en Italië ligt de titelstrijd nog helemaal open.

Huidige ranglijst wordt eindstand

Daarnaast worden ook de Europese tickets verdeeld op basis van de huidige stand op de ranglijst. Ook hier zullen veel clubs, die hierdoor naast een ticket gaan grijpen, niet blij mee zijn. Voor nu is het vooral afwachten tot welke conclusie de UEFA vandaag gaat komen en hoe de corona crisis zich verder gaat ontwikkelen.

Niet alleen het voetbal wordt geraakt door corona: Netflix stopt alle producties wegens corona, inclusief Stranger Things 4

Voetbal International

Reageer op artikel:
‘Ajax wordt uitgeroepen tot kampioen als corona voetbal onmogelijk maakt’
Sluiten