Crisis in Amsterdam: Ajax – Heracles in 19 hilarische en scherpe tweets

Na een prima eerste seizoenshelft dacht bijna iedereen dat Ajax wel even fluitend kampioen zou worden en ook in Europa tot het einde zou meedoen om de prijzen. Helaas voor de fans is de formatie uit Amsterdam na de winterstop geen schim meer van de voetbalmachine uit 2019. Na een kansloze nederlaag tegen Getafe ging het afgelopen zondag ook op het kunstgras van Almelo weer helemaal mis. Ajax verloor met 1-0 van Heracles en op Twitter zorgt dat voor pijn, leedvermaak en humor.

Toen iedereen fit was, denderde Ajax moeiteloos door de Eredivisie. Nu zit er standaard een aantal man in de ziekenboeg en wordt pijnlijk duidelijk hoe dun de selectie is. Als de grote namen dan ook nog eens hun niveau niet halen, weet je dat het moeilijk gaat worden. Zeker als je op bezoek moet bij Heracles, een club waar Ajax de laatste jaren maar niet kan winnen. Voeg daar nog een stevig wind en bak regen aan toe, en je wist vooraf eigenlijk af dat het een lange middag zou gaan worden.

Dessers vergroot met wereldgoal crisis bij Ajax

Dat werd het ook, want Ajax was opnieuw geen schim van de ploeg die een aantal maanden geleden zo lekker draaide. Inspiratieloos, geen diepgang, een gebrek aan creativiteit, niet scherp en zo kunnen we nog wel even doorgaan. En als je dan ook niet even een keer het geluk hebt dat een bal goed valt, dan weet je dat je net zo goed kan verliezen. Zeker als Daley Blind zich als een pupil laat wegzetten en vervolgens lijdzaam moet toezien hoe topscorer Dessers de bal op schitterende wijze in de kruising ramt.

Bekijk de samenvatting van Heracles – Ajax hieronder:

Het is nu echt crisis in Amsterdam en dat is ook op Twitter te merken. Hier rouwen de Ajax-fans en proberen (zelfbenoemde) kenners te ontdekken wat er aan de hand is. Dit is wat Twitter te zeggen heeft over de sportieve ellende bij Ajax.

Het werd als snel duidelijk dat het een vervelende middag zou gaan worden

Een nieuw dieptepunt voor Ajax

Niet alleen Ajax zeg er niet best uit

Zo voelde iedere Ajax-fan zich na de 1-0

Vooral Ryan Babel moet ontgelden

Ten Hag maakt zich niet populair met zijn basiself

En ook het wisselbeleid van de Ajax trainer is voor velen niet te volgen

Wel fijn dat hij Danilo zijn debuut laat maken

Ajax-fans missen Promes en Neres

Dit klopt momenteel wel aardig

Het enige lichtpuntje bij Ajax: Onana

En de doelman oogst niet alleen lof met zijn reddingen

De cijfers liegen er niet om in 2020…

We hadden toch wat anders verwacht

Een pijnlijke samenvatting

Is dit mogelijk oorzaak?

Reageer op artikel:
Crisis in Amsterdam: Ajax – Heracles in 19 hilarische en scherpe tweets
Sluiten