Vermoedelijk opstelling Ajax – Getafe: welke basisopstelling zou jij het veld insturen?

Na de 2-0 nederlaag in Madrid dreigt Europese uitschakeling voor Ajax. Sportief en financieel gezien zou dat een enorme domper zijn, dus er is de Amsterdammers veel aan gelegen om volgende ronde te bereiken. Gemakkelijk gaat dat tegen het stugge Getafe in ieder geval niet worden. Zeker niet met een behoorlijk verzwakte selectie. Zo is Ziyech niet fit genoeg en Tagliafico geschorst. lichtpuntje is dat Promes weer beschikbaar is, maar het blijft een lastige puzzel. Wie moet Ten Hag in de basisopstelling gaan zetten?

Eigenlijk als sinds de winterstop is het crisis in Amsterdam. Vlak voor de feestdagen ging Ajax onderuit tegen AZ en sindsdien loopt het stroef. Het voorlopige dieptepunt werd afgelopen week bereikt. Uit bij Getafe gingen de Amsterdammers kansloos ten onder (2-0). Drie dagen later was het in Almelo niet veel beter en ging de landskampioen opnieuw zonder zelf te scoren onderuit.

Ajax nog in de race voor drie prijzen

Hoewel het woord crisis regelmatig valt, is er nog man overboord. Ajax is nog steeds in de race om drie prijzen te pakken. Om dat zo te houden is de aankomende week cruciaal. Zondag komt AZ op bezoek voor de Eredivisie en woensdag gaat Ajax naar de Galgenwaard voor de halve finale van de KNVB beker. Win je twee keer, dan zet je een grote stap richting de dubbel. Verlies je beiden, dan moet alles op alles gezet worden om de titel te pakken.

De derde prijs is de lastigste van de drie, maar een fit en compleet Ajax zou tot het einde moeten kunnen strijden om de Europa League. Om uiteindelijk de finale te kunnen halen moet Ajax vanavond wel eerst een 2-0 achterstand goedmaken tegen Getafe. Dit is zeker niet onmogelijk, maar Getafe is momenteel wel één van de meest stugge en irritante clubs van Europa.

Geen Ziyech en Tagliafico, wel Promes

Wat het zeker niet makkelijker maakt is dat Hakim Ziyech toch niet fit genoeg is en dat strijder Nicolás Tagliafico een schorsing moet uitzitten. Daarnaast zitten David Neres, Noussair Mazraoui, Zakaria Labyad en Joël Veltman nog steeds in de ziekenboeg. Gelukkig zit Quincy Promes wel weer bij de selectie. Hij is hersteld van een hamstringblessure en kan Ajax weer de aanvallende impuls geven die zo hard nodig is.

Volgens De Telegraaf gaat Promes nog geen basisplaats krijgen en is het Danilo die voor het eerst in de basis mag starten. Verder zien we dat er geen plek is voor Álvarez en dat Eiting op het middenveld gaat starten.

De vermoedelijke basisopstelling van Ajax volgens De Telegraaf: Onana; Dest, Schuurs, Martinez, Blind; Gravenberch, Van de Beek, Eiting; Danilo, Babel, Tadic.

Weet jij het beter dan Ten Hag?

Ten Hag heeft er voorin dus weer een optie bij. Daarnaast moet hij noodgedwongen schuiven met verdedigers en is ook het middenveld nog onzeker. Er zijn nog veel vraagtekens, maar misschien is het voor jou heel simpel en heb jij de ideale opstelling al in je hoofd. Dus denk jij het beter te weten dan Ten Hag? Laat het dan hieronder weten.

Reageer op artikel:
Vermoedelijk opstelling Ajax – Getafe: welke basisopstelling zou jij het veld insturen?
Sluiten