Ajax – Getafe samengevat in 16 hilarisch frustrerende tweets

In het voetbal kunnen dingen snel veranderen. Het ene jaar veeg je in Madrid de kampioen van Europa van de mat, en een jaar later ga je in dezelfde stad kansloos ten onder tegen een club die anti-voetbal tot kunst heeft verheven. het overkwam Ajax gisteravond tegen Getafe. In een ongekend frustrerende wedstrijd gingen de Amsterdammers met 2-0 ten onder en dreigt een pijnlijke uitschakeling.

Op bezoek gaan bij Getafe is als een bezoekje aan de tandarts. Dat was de afgelopen weken de meest gehoorde vergelijking. het kleine broertje van Real en Atlético is de huidige nummer drie van Spanje, maar als voetballiefhebber kun je er maar beter wegblijven. De spelers van Getafe stappen niet het veld op om te voetballen. Nee, trainer José Bordalás stuurt zijn manschappen met slechts één doel het veld op: punten pakken. En in die strijd is alles geoorloofd. Daar kan Ajax over meepraten.

Getafe verslaat en frustreert Ajax

In de basis is het idee achter het spel van Getafe nog niet zo verschrikkelijk. Vroeg drukzetten en met veel passie en beleving je tegenstander opjagen. Menig voetballiefhebber kan daar best van genieten. Het is aan de tegenstander om zich hier onderuit te spelen en Getafe uit te putten. Helaas krijg je daar de tijd niet voor, letterlijk. Met kleine overtredingen en provocaties doen de Spanjaarden er alles aan om de wedstrijd te ontregelen en de effectieve speeltijd zo kort mogelijk te houden.

Tegen Ajax pakte die strategie perfect uit. De Amsterdammers lieten zich meeslepen en de scheidsrechter leek het wel prima te vinden dat er totaal geen tempo in de wedstrijd zat. Uiteindelijk werden er effectief nog geen 43 minuten gevoetbald. Er was gisteravond dus genoeg om je aan te ergeren en die frustraties kwamen allemaal samen op Twitter. We hebben de leukste tweets en meest bizarre feitjes op een rij gezet.

Misschien wel de grootste frustratie van de avond: Deyverson

Of was het toch erger dan het leek?

Nee, hij stelt zich toch echt aan

Gelukkig maakt hij het goed…


Of zij?

Deyverson heeft zich in ieder geval niet populair gemaakt bij fans van Ajax

Als zijn sommige mensen ook onder de indruk van zijn kwaliteiten

Eigenlijk kun je het hele team wel een compliment geven

Bijna Oscarwaardig

En ook Babel laat zien dat hij prima bij Getafe zou kunnen spelen

Maar uiteindelijk was het gewoon een enorme frustrerende avond voor Ajax

Waarin amper werd gevoetbald

Kort samengevat:

Maar toch moet Ajax vooral naar zichzelf kijken

Waren er dan helemaal geen hoogtepunten bij Getafe – Ajax? Oké, eentje dan

Maar toch is dit hoe we ons nu voelen

Reageer op artikel:
Ajax – Getafe samengevat in 16 hilarisch frustrerende tweets
Sluiten