Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Sport 2 mrt 2020

Eredivisie toppers Ajax – AZ en PSV – Feyenoord samengevat in 27 tweets

Afgelopen zondag was het Super Sunday in de Eredivisie. Twee toppers stonden op het programma en dus kon de titelstrijd weer helemaal open gegooid worden. Zo ging het onder Dick Advocaat nog ongeslagen Feyenoord op bezoek bij het herstellende PSV en mocht AZ naar Amsterdam afreizen om daar het gat met Ajax te laten verdwijnen. Een enerverende dag op de Nederlandse velden, maar ook op Twitter.

Toen Gözübüyük rond een uur of tien op zijn fluit blies, zag de stand in de Eredivisie er opeens heel anders uit dan een paar uur daarvoor. Dat kwam vooral omdat AZ in Amsterdam liet zien dat ze een echte titelkandidaat zijn. Koploper Ajax liep in de eigen Johan Cruijff Arena negentig minuten lang achter de feiten aan en mocht van geluk spreken dat bij 0-2 bleef. De Alkmaarders wisten precies hoe ze de regerend kampioen pijn konden doen en voerden dat strijdplan perfect uit.

Zwalkend Ajax KO geslagen door AZ

AZ kwam dankzij het geweldige optreden in Amsterdam in punten gelijk met Ajax. Alleen het doelsaldo zorgt er nog voor dat de mannen van Ten Hag bovenaan staan in de Eredivisie. Zo lijkt AZ zich prima te herstellen van de Europese uitschakeling. Ajax daarentegen blijft zwalken en is hard op weg om alles wat voor de winterstop is opgebouwd in recordtijd weg te gooien. Met de bekerwedstrijd tegen angstgegner FC Utrecht en een zwaar programma in de Eredivisie voor de boeg lijkt de ellende voor Ajax nog niet voorbij.

Bekijk hieronder de samenvatting van Ajax – AZ

Eerder op dag werd in Eindhoven de eerste topper van de dag gespeeld. Het onder Dick Advocaat herboren Feyenoord zou zich met overwinning op PSV weer mengen in de titelstrijd. Dankzij een rake kopbal van Botteghin zette Feyenoord een stap in de goede richting, maar moest door een treffer van Gakpo uiteindelijk genoegen nemen met een punt. Gezien het spelbeeld was dat terecht. Toch mocht PSV zich het meest gelukkig prijzen met een punt, want de VAR was ze niet slecht gegund.

De VAR zorgt voor ophef bij PSV – Feyenoord

Zoals wel vaker dit seizoen zorgde de video-assistent voor de nodige ophef en was ook weer onduidelijk hoe de hands-regels precies in elkaar zitten. Een voorzet leek op de hand van Dumfries te komen, maar na lang kijken werd er geen penalty gegeven. Zo bleef het bij 1-1 en kon Feyenoord nog niet definitief aanhaken bij de kop van de Eredivisie. Het gat met AZ en Ajax is nu zes punten, maar tegen die ploegen moeten de Rotterdammers nog wel in actie komen.

Bekijk hieronder de samenvatting van PSV – Feyenoord

Zo was het het een enerverende speelronde in de Eredivisie en dat was ook te merken op Twitter. Fans en critici kropen weer massaal in de digitale pen en dus waren #psvfey en #ajaaz de hele dag trending. Wij hebben de grappigste, scherpste, meest kritische en pijnlijkste tweet voor je op een rij gezet.

Twitter over Ajax – AZ

Kort, maar krachtig

Ere wie ere toekomt

En laten we dan ook AZ-keeper Marco Bizot niet vergeten

De spelers van AZ zijn creatiever dan de supporters

Dankzij de VAR mocht Ajax nog lang hopen op een punt

En daar was niet iedereen het mee eens. Klassenjustitie?

Ook Nico Tagliafico werd volgens velen gespaard door de VAR

Ajax moet opeens weer omlaag kijken

Pijnlijke cijfers voor Ajax

Heet Ajax Schöne misschien te gemakkelijk laten gaan?

Sterkte Ajacieden

Twitter over PSV – Feyenoord

Bij PSV – Feyenoord werd er lekker fanatiek getrommeld

Maar het ging toch vooral over die ene handsbal

Ook scheidsrechter Higler krijgt kritiek

Al had de VAR het volgens Kenneth Perez bij het juist eind

Wat moeten we toch met de VAR?

Willem Vissers vatte het uiteindelijk prima samen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eredivisie toppers Ajax – AZ en PSV – Feyenoord samengevat in 27 tweets
Sluiten